NOCA

HR Jura

Tilmeld dig kommende møder

HR Jura temagruppen er for alle jer, der arbejder med administrative og juridiske områder inden for HR. Vi mødes og diskuterer relevante problemstillinger ift. lovgivning og retspraksis, og hvordan disse har indflydelse på vores arbejde. 

Loyalitet og Konkurrenceklausuler
- helt nye regler i spil!

Loyalitetspligten gælder i alle ansættelsesforhold uden særlig aftale. Markedsføringsloven gælder også, men er ikke meget bevendt. Derfor kan virksomhederne ønske at aftale konkurrence- og/eller kundeklausuler, men reglerne er blevet ændret massivt pr. 1. januar 2016. Nye klausuler skal følge de nye regler, og det er ikke blevet enklere.
På dette møde diskuterede vi forskellige former for beskyttelse af virksomheden og talte også om, hvorvidt der er alternativer til de normale metoder.

 HR Jura & Sociale Medier
- Kommer det arbejdsgiveren ved, hvad medarbejderen laver i fritiden?

Som udgangspunkt nej. Men skejer medarbejderen ud på den offentlige opslagstavle, ser det anderledes ud. For så er virksomhedens renommé på spil.
Hvis arbejdspladsen ønsker at være på forkant med situationen, er der derfor god grund til at overveje, om der bør være en politik for medarbejderens brug af Facebook, Twitter, LinkedIn og andre sociale medier.

Norrbom Vinding – Fleksible ansættelsesformer
Virksomhedernes øgede interesse for en fleksibel arbejdsstyrke, kalder naturligt på en række fleksible ansættelsesformer. På dette møde talte vi bl.a. om: Selvstændige konsulenter / ansatte
Vikarer
Midlertidigt ansatte
Fleksibilitet på anden måde

Norrbom Vinding – Persondataloven
I takt med informationssamfundets udvikling har persondataloven vokset sig til et stort og til tider uoverskueligt område, hvori der stadig er mange ubesvarede spørgsmål. På dagen fik deltagerne bl.a. indblik i en række af de udfordringer persondataloven fører med sig:
• Overvågning mv. af medarbejderes benyttelse af internet og e-mailkorrespondance (herunder forholdet til privat korrespondance)
• GPS og geotracking
• Tv-overvågning samt optagelse af telefonsamtaler mv.
• Anvendelse af narko- og alkotest
• Helbreds- og personlighedstest
• Baggrundstjek, herunder indhentelse af referencer som led i rekrutteringsprocessen

I løbet af dagens 3-timers møde bød deltagerne ind med egne cases og udfordringer med persondataloven, så dagens deltagere forlod mødet velinformerede om persondataloven.

11juni15
Norrbom Vinding – Opstartsmøde
Opstartsmødet hos Norrbom Vinding bød på indlæg af Morten Langer om HR juridiske udfordringer Anno 2015, og gav et indblik i hvilke temaer der udfordrer virksomhed i Danmark og hvad vi bør være opmærksomme på.
På dette møde udvalgte deltagergruppen HR juridiske temaer som de på fremtidige møder ønsker at beskæftige sig med.