Til NOCAs netværksmøder invitereres alle NOCAs medlemmer til at deltage i møder med HR-emner der optager HR-fagfolk.

IBM
Social pre- og onboarding

En juni-dag var der netværksmøde hos IBM i Holte. Dagen titel var ”Social pre- og onboarding”.

Hos IBM Client Center onboarder man nye medarbejdere socialt og processen begynder allerede inden ansættelseskontrakten er underskrevet. Resultatet er højere performance i organisationen og ikke mindst et højere engagement. Det opleves som en anderledes, personlig og engagerende rejse og resultaterne taler for sig selv.
Jan Simonsen, Business Unit Executive, SWG Nordic, IBM startede dagen med at fortælle hvor vigtigt det er for ham som direktør at onboardingen er succesfuld og at vi bevarer så meget som mulig af den nyansattes engagement længst muligt. Han har ikke tid til at vente længe på at en ny medarbejder er i omdrejninger i sit nye job; derfor er pre- og onboarding så umådeligt vigtigt.
Heidi Fanø, HR Advisor, IBM fortalte efterfølgende om IBMs social onboarding proces der starter så snart ansættelseskontrakten er underskrevet. Heidi tog udgangspunkt i din egen social pre- og onboarding proces, da hun selv for relativt nyligt selv har prøvet den.

Dagens møde hos IBM var inspirerende og satte tankerne i gang om hvordan vi i andre virksomheder kan blive bedre til onboarding og pre-onboarding, hvor vi bevarer engagementet og skaber forventningsglæde.

Niels Brock
Samarbejde om læringsvideoer og MOOCs

CBS/NOCA 
Global Leadership Development

At this meeting we were so fortunate to have two international professors in Copenhagen, who met with NOCA to talk about Global Leadership Development and Employee Retention.

Sebastian Reiche from IECE Business School in Barcelona talked about what global leaders really need. He discussed the many faces of global leaders and the universal competences that these global leaders need: Awareness, Empathy and Humility.
Benjamin Campbell from Fisher College of Business – The Ohio State University talked about how to retain key employees. He used an economists approach to retention, and discussed how to retain key employees, without simply giving them a pay raise, which can erode retention.

Elmer Mortensen from FLSmidth showed us how they for the past 12 months have been doing global leadership transition training, and how they deal with great complexity. Therefore we also got to hear from a practitioner this afternoon.
Dana Minbaeva from CBS talked about how to measure the effectiveness of our global leadership development, i.e. by the use of engagement analysis.

Finally all four speakers of the day joined in a panel, and answered question by the NOCA members participating.
It was a very interesting afternoon at CBS, where everyone got new inspiration to bring home.

Københavns Kommune 
Nyt samarbejde om MOOCs, 2

Nykredit
Nyt samarbejde om MOOCs
Denne junidag mødtes en gruppe af NOCAs medlemmer hos Nykredit for sammen at lære mere om brugen af MOOCs (Massive Open Online Courses), samt hvordan vi i Danmark og danske virksomheder kan drage nytte heraf.

NOCA 
Ledelse i en uforudsigelig tid & Fødselsdagsreception
Den 17. juni 2014 afholdte vi i NOCA en eftermiddagskonference i anledningen af direktør Per Geisler Hansens 60-års fødselsdag.
Stine Bosse (formand for det Kongelige Teater m.m.) og Lars Stensgaard Mørch, (bankdirektør i Danske Bank og Head of Business Banking) var dagens to taler.

Stine talte om ’Balancen i ledelse’: Den største kunst inden for ledelse er efter Stines mening at finde den rette balance. For Stine er balance et nøgleord for både høj indtjening, glade kunder, sunde arbejdspladser og forholdet til det omgivende samfund. Stine talte om at skabe balance i ledelse og dagens deltagere fik de vigtigste pointer fra hendes nye bog “Bossen – balance i ledelse”.

Lars talte om ”Ledelse i en udfordrende tid”. Danske Bank har, som en del af den finansielle sektor, haft sine udfordringer under og i kølvandet på finanskrisen og har i den seneste tid haft sine egne udfordringer, der har stillet store krav til bankens ledelse. Som medlem af bankens direktion spiller Lars en væsentlig rolle i den forandringsproces, som banken gennemgår i disse år. Lars talte åbent og ærligt om ledelse i en udfordrende og uforudsigelig tid og den ledelsesmæssige og organisatoriske læring rejsen har givet.

Efter dagens faglige indlæg var der fødselsdagsreception for fødselaren, der bl.a. blev overrasket med musikalsk optræden af sin ene søn.
Tak til alle der deltog på dagen, eller på anden vis var med til at gøre d 17. juni til en rigtig god NOCAdag.

NOCA 
Dagen efter NOCAs Årsdag 2014 havde vi en bonus session med en af de udenlandske indlægsholdere. Debra Cohen fra SHRM i USA brugte formiddagen på at drøfte fremtidens HR med en mindre gruppe af NOCAs medlemmer. New Standards in HR var titlen på Deb’s indlæg d. 10. april, og dette blev uddybet denne fredag, til gavn for de deltagende medlemmer.

Haldor Topsøe
Leadership Pipeline
Til mødet med titlen “Leadership Pipeline” måtte vi oprette en venteliste, og med god grund. De 35 deltagere på dagen fik for alvor drøftet Leadership Pipeline, på baggrund af to præsentationer fra henholdsvis Haldor Topsøe, for hvem arbejdet med Leadership Pipeline er forholdsvist nyt, og A.P. Møller Maersk, som har arbejdet med Leadership Pipeline i 7 år.
Som del af processen blev deltagerne bedt om at finde deres 5 spørgsmål eller “major concerns” i forhold til Leadership Pipeline, og disse skabte grundlaget for en meget givende diskussion i Haldor Topsøes auditorium. Den 23. oktober var en dag, hvor mødedeltagerne fik netværket, delt erfaringer, idéer og bekymringer ang. Leadership Pipeline med hinanden og blev inspireret til at arbejde videre med Leadership Pipeline i egen virksomhed. 

Leadership Pipeline

IBM 
Dette møde hos IBM var et netværksmøde med temaet “Sociale Medier som Kulturskaber og Læringsværktøj”. Dagens vært var Erik Lund, der sammen med Anne Bornfeld og Louis Richardson satte rammerne for en rigtig interessant dag.
Flere og flere virksomheder udskifter/udvider intranettet med sociale medier, og skaber derved interne sociale netværk, der støtter op om “den sociale virksomhed”. Derfor talte vi denne dag  om anvendelsen af interne sociale netværk, og drøftede hvilke muligheder brugen af social software kan medføre.

NOCA viden

Læs mere

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.

Få opdateringer og nyheder om NOCA's kommende aktiviteter. Tilmeld dig vores nyhedsbrev 'NOCAnyt' i dag!