Aktiviteter: Temamøder

HR Jura temagruppen er for alle jer, der arbejder med administrative og juridiske områder inden for HR. Vi mødes og diskuterer relevante problemstillinger ift. lovgivning og retspraksis, og hvordan disse har indflydelse på vores arbejde.

Tilmeld dig denne temagruppe / Subscribe to this theme group


Loyalitet og Konkurrenceklausuler 

– helt nye regler i spil!

Loyalitetspligten gælder i alle ansættelsesforhold uden særlig aftale. Markedsføringsloven gælder også, men er ikke meget bevendt. Derfor kan virksomhederne ønske at aftale konkurrence- og/eller kundeklausuler, men reglerne er blevet ændret massivt pr. 1. januar 2016. Nye klausuler skal følge de nye regler, og det er ikke blevet enklere.

På dette møde diskuterede vi forskellige former for beskyttelse af virksomheden og talte også om, hvorvidt der er alternativer til de normale metoder.

HR Jura & Sociale Medier

– Kommer det arbejdsgiveren ved, hvad medarbejderen laver i fritiden?

Som udgangspunkt nej. Men skejer medarbejderen ud på den offentlige opslagstavle, ser det anderledes ud. For så er virksomhedens renommé på spil.

Hvis arbejdspladsen ønsker at være på forkant med situationen, er der derfor god grund til at overveje, om der bør være en politik for medarbejderens brug af Facebook, Twitter, LinkedIn og andre sociale medier.

Norrbom Vinding – Fleksible ansættelsesformer

Virksomhedernes øgede interesse for en fleksibel arbejdsstyrke, kalder naturligt på en række fleksible ansættelsesformer. På dette møde talte vi bl.a. om: 

 • Selvstændige konsulenter / ansatte
 • Vikarer
 • Midlertidigt ansatte
 • Fleksibilitet på anden måde

Norrbom Vinding – Persondataloven

I takt med informationssamfundets udvikling har persondataloven vokset sig til et stort og til tider uoverskueligt område, hvori der stadig er mange ubesvarede spørgsmål. På dagen fik deltagerne bl.a. indblik i en række af de udfordringer persondataloven fører med sig:

 • Overvågning mv. af medarbejderes benyttelse af internet og e-mailkorrespondance (herunder forholdet til privat korrespondance)
 • GPS og geotracking
 • Tv-overvågning samt optagelse af telefonsamtaler mv.
 • Anvendelse af narko- og alkotest
 • Helbreds- og personlighedstest
 • Baggrundstjek, herunder indhentelse af referencer som led i rekrutteringsprocessen

I løbet af dagens 3-timers møde bød deltagerne ind med egne cases og udfordringer med persondataloven, så dagens deltagere forlod mødet velinformerede om persondataloven.

11juni15
Norrbom Vinding – Opstartsmøde

Opstartsmødet hos Norrbom Vinding bød på indlæg af Morten Langer om HR juridiske udfordringer Anno 2015, og gav et indblik i hvilke temaer der udfordrer virksomhed i Danmark og hvad vi bør være opmærksomme på.
På dette møde udvalgte deltagergruppen HR juridiske temaer som de på fremtidige møder ønsker at beskæftige sig med.

Det siger vores medlemmer ...

 • Det, der gør NOCA til det mest relevante netværk for mig er muligheden for at deltage i tema-netværk om det, der optager mig allermest sammen med andre i samme situtation. I NOCA er jeg sikker på at møde andre HR professionelle fra andre store danske virksomheder med globale udfordringer.

  Elmer Mortensen, FLSmidth

 • NOCA-netværket er et af de bedste netværk jeg har deltaget i. Møderne byder på kvalificerede debatter og input, der giver værdi til både mig og Dong Energy.

  Pernille Alberg, Dong Energy

 • Forvent faglighed og fortrolighed fra første time. Til netværksmøder i NOCA-regi bliver et konkret og aktuelt fokus behandlet i gruppen med faglighed og åbenhed som et grundlæggende fundament. Dette ligegyldigt om deltagerne har mødtes mange eller få gange. Og så får jeg altid konkrete ideer og inspiration med hjem.

  Tina Østergaard, Post Nord

NOCA viden

Læs mere

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.

Få opdateringer og nyheder om NOCA's kommende aktiviteter. Tilmeld dig vores nyhedsbrev 'NOCAnyt' i dag!

Jeg giver samtykke til NOCAs brug af de data, jeg leverer, og jeg har læst NOCAs persondatapolitik.