Coming Activities

Strategic Workforce Planning – HR’s vigtigste værktøj (Online)

28. May 2021
kl. 09.00 - 10.00  CET

Når det gælder om at levere reel forretningsindsigt, give et helhedsbillede af arbejdsstyrken, øge produktivitet og effektivitet samt matche talent- og forretningsstrategier er Strategic Workforce Planning (SWP) HR’s vigtigste værktøj.

Strategic workforce planning - NOCA

På trods af en generel anerkendelse af værktøjets betydning er det dog stadig de færreste, der mener, at de har en stærk SWP-proces. Forbedring af SWP i organisationen har dermed direkte potentiale til at kunne styrke HR’s strategiske position i organisationen og ikke mindst forbedre sammenhængen imellem HR’s aktiviteter og forretningens behov.

Men hvordan skaber man en stærk SWP-proces? SWP er et værktøj ofte bestående af enten en lavpraktisk Excel template eller en systemunderstøttet add-on til TM-modullet. Uanset dokumentationens form, ligger værdien af SWP dog ikke i værktøjet, men i høj grad i den faciliterede dialog imellem HR og den strategisk ledelse. En stærk SWP-proces er således ikke kun afhængig af systemer og definitioner, men i høj grad afhængig af facilitatoren af processen og topledelses anerkendelse af SWP’s potentiale og betydning.

På dette NOCA-møde stiller vi skarpt på:

  • Hvad er forskellen på Workforce Planning og Strategic Workforce Planning?
  • Hvordan ser en proces ud og hvad indeholder den?
  • Hvordan sikrer man sammenhæng imellem SWP og forretningsstrategi, processer og aktiviteter?
  • Hvordan kommer man i gang med arbejdet, hvor kan man finde inspiration?

Henrik - NOCA

Henrik Kragh Møller har arbejdet som CHRO i adskillige større virksomheder som ThermoFischer, SAS og TetraPak. 

Henrik har en udpræget forretningsdrevet tilgang til HR, og vil på dette møde dele sine erfaringer med, hvordan man på bedste vis kan sikre alignment imellem HR’s aktiviteter og forretningens behov igennem brugen af SWP.

Er dette et emne, du interesserer dig for? Du kan læse meget mere om NOCAs tema ‘Organisational Development and Design’ her!
Network of Corporate Academies

Become part of Denmark's leading HR network and create value in your organisation!

Log in

To log in to NOCA.dk, you as NOCA member must use the email address you provided to NOCA as a username along with the password that was provided to you. If you have trouble logging in, please contact the webmaster at: noca@noca.dk
Forgotten password? click here