Kommende Aktiviteter

HRs rolle i prisvindende ny forskning – Aarhus

Kronobiologi er i Danmark en stort set ukendt forskningstradition trods international anerkendelse. Feltets forskere fik eksempelvis tildelt Nobel prisen i Medicin i 2017 for forskning i, hvorledes vores kroppe og hjerner optimerer ydelsen efter døgnrytmen.

På dette netværksmøde vil du få dyb indsigt i kronobiologi, og hvordan du arbejder helt konkret med kronobiologi i din organisation. Kronobiologi er studiet af biologiske rytmer. Vi mennesker har forskellige døgnrytmer (kronotyper), der spænder fra ekstremt A-menneske (tidlig kronotype) til ekstremt B-menneske (sen kronotype). Et A-menneske kunne eksempelvis være vågen fra ca. kl. 6 til 22 og have mest energi om morgenen og om formiddagen, mens B-mennesket kunne være vågen fra kl. 9.00 til 01.00 og have mest energi om eftermiddagen og aftenen.
Vores døgnrytme er i høj grad genetisk betinget. Ved at kortlægge medarbejdernes døgnrytmer og tilbyde arbejdstider, der er tilpasset individuelle døgnrytmer, vil det kunne bidrage til bedre helbred, livskvalitet og produktivitet.

Fra industrisamfundet er vi vant til at tænke lighed i arbejdstider og arbejdssteder – vi går alle sammen på arbejde på samme tid og på samme sted. Men i dag passer dette ikke med de behov og krav, vi mødes med fra vores arbejde og privatliv. Og vi er ikke alle ens. I Danmark findes der 37 versioner af børnefamilien, arbejdet er både lokalt og globalt, og vores døgnrytmer går fra A til B. Det betyder farvel til one size fits all og goddag til individuelle arbejds- og livssituationer.

Kronobiologi - NOCA

Chronoleadership – at matche arbejdstiderne til menneskets døgnrytmer
I industrisamfundet var over 80 procent af en virksomheds værdi materielle værdier. I dag er over 80 procent af en virksomheds værdi immateriel (Standard & Poors). Værditilvæksten i nutidens virksomheder skal altså findes i ideer, service, innovation, koncepter m.m. Det vil sige arbejde, som ikke længere afhænger af, hvor meget vi arbejder, men af hvor og hvornår vi arbejder. Derfor bliver det mere og mere relevant at undersøge menneskets døgnrytmer i relation til livskvalitet og produktivitet.

Helt konkret giver det mening at arbejde med chronoleadership på følgende måder

  • Globalt arbejde: Match døgnrytme og tidszone. A-mennesker skal arbejde med Asien. B-mennesker skal arbejde
    med USA.
  • Teamarbejde: Synliggør jeres arbejdsrytmer. Nogle teams er aktive 22 ud af 24 timer i døgnet. Hvornår skal I arbejde sammen? Og hvornår skal I arbejde hver for sig.
  • Udvidede åbningstider: Tænk A og B. Giv A-mennesker mulighed for at møde kl. 7 og giv B-mennesker mulighed for at møde efter kl. 10.
  • Holddrift: Giv medarbejderne arbejdstider, der matcher deres biologiske ur.

 

På dette netværksmøde vil Camilla også komme med nogle konkrete værktøjer til at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Ørsted - NOCACamilla Kring, Lead HR Consultant, Civilingeniør og ph.d. i balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Camilla Kring (1977) er uddannet civilingeniør og ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet. I 2005 stiftede hun Super Navigators ApS, som er specialiseret i at skabe fleksible arbejdskulturer, der understøtter vores forskellige familieformer, arbejdsformer og døgnrytmer. Kunderne er store internationale virksomheder i 17 lande. Camilla er forfatter til bøgerne Livsnavigatøren (Børsens Forlag, 2006), Supernavigatør (Gyldendal Business, 2011) og den anmelderroste ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer (Gyldendal, 2015). Herudover stifter af B-Society, der arbejder for senere mødetider i skoler og på arbejdspladser.

Ønsker du af afmelde dig arrangementet, skal dette senest gøres et døgn før.

Der er et No-show fee på 500 kr. ekskl. moms. 

Du kan læse meget mere og vore andre arrangementer under temaet: “Employee Experience” lige her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.

Få opdateringer og nyheder om NOCA's kommende aktiviteter. Tilmeld dig vores nyhedsbrev 'NOCAnyt' i dag!

Jeg giver samtykke til NOCAs brug af de data, jeg leverer, og jeg har læst NOCAs persondatapolitik.