Kommende Aktiviteter

Bliv bedre til Kriseledelse

03. maj 2023
kl. 09.15 - 10.45  CET

God kriseledelse handler om at se de muligheder, der kan opstå ud af krisen – uden at tabe de involverede af syne.

Vi befinder os i en tid præget af kriser! Når først krisen er en realitet, handler god kriseledelse om at beskytte kritiske funktioner og mildne følelsen af tab. Men kriseledelse er mere end blot akut brandslukning. En strategisk tilgang til kriseledelse kan understøtte organisatorisk læring og tilpasning, og i visse tilfælde kan det forhindre krisen i overhovedet at opstå.

Men hvad er god kriseledelse, og hvad kan ledere gøre i praksis før, under og efter en krise?

Til at gøre os klogere på dette har vi allieret os med forfatterne bog bogen ’Kort og godt om kriseledelse’, Louise Dinesen og Flemming Andersen.

På dette møde vil du undervejs blive inddraget i, hvordan man håndterer kriser og sammen kigge på organisatoriske kriser, desuden vil forfatterne give konkrete bud på, hvordan man kan handle hensigtsmæssigt i dem ud fra den bærende tanke om, at kriser er relationelle og skal håndteres relationelt.

Du kan allerede nu få 10 gode råd til hvordan du bedriver god kriseledelse her.

Kriser er i virkeligheden en proces, der understøtter læring og succesfuld tilpasning under alvorlige forandringer. Den er altså et mulighedsrum for organisatorisk læring og -resiliens (den menneskelige evne til at komme sig). I kriseledelsen balancerer vi altså de forretningsmæssige mål og menneskelige relationer.

Lær at se muligheder – tilmeld dig arrangementet her!

Louise Dinesen

er erhvervspsykolog og autoriseret arbejdsmiljørådgiver med speciale i ledelse, psykosocialt arbejdsmiljø og kriser i organisationer. Louise arbejder for Institut for Ledelse og Organisation (ILO) i Forsvaret og er tilknyttet Københavns Universitet. Hun har i mange år arbejdet som rådgiver på området ’Langsigtet Ledelse’ hos Mandag Morgen, er førende inden for psykosocialt arbejdsmiljø og er aktiv redaktør på tidsskriftet Erhvervspsykologi. Louise er tidligere forretningsdirektør i analyseinstituttet Voxmeter.

Flemming Andersen

er chef for bæredygtighed i DeltagerDanmark og mangeårig ansvarshavende redaktør og ekspert i strategi, politik og kommunikation. Han har 20 års ledererfaring fra bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening og den faglige hovedorganisation FTF (nu Fagbevægelsens hovedorganisation). Flemming arbejder også som selvstændig ledelses- og kriserådgiver i Andersen & You.

Siden 2019 har han været leder af Mandag Morgens netværk om verdensmål og bæredygtighed sideløbende med sit masterstudie i psykologi på Aarhus Universitet. Flemming er desuden redaktør på tidsskriftet Erhvervspsykologi.

Læs mere om NOCA temaet Learning and Development her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.