Kommende Aktiviteter

Ledelsesstrategier: Magt og Hierarki i Fokus

31. oktober 2024
kl. 09.00 - 10.00  CET

Hvorfor udskammer vi igen magt og hierarki? Husk, at aben følger med

(OBS. Arrangementet er både for NOCA medlemmer samt deltagere fra ‘Ledelsesugen’)

Vi befinder os i en tid, hvor organisationer eksperimenterer med nye ledelses- og organisationsformer. Bevægelsen går mod fladere strukturer, større autonomi og mere frihed til den enkelte. Men hvordan ser udviklingen ud i et evolutionspsykologisk perspektiv og hvad kan vi som individer og organisationer lære herfra? 

Troels Gottlieb, ph.d., ledelsesekspert og forfatter til bogen ’Aben følger med’, vil i dette webinar dykke ned i de sociale hierarkier og magtspil, der udfolder sig overalt, hvor mennesker samles. Med udgangspunkt i forskningen vil Troels vise, at vi er nødt til at tage aben i os selv seriøst for at forstå menneskets psykologi, når vi laver organisationsdesign og træner ledere.

Webinaret vil tage udgangspunkt i bogen ABEN FØLGER MED (bemærk rabatkode), der handler om, hvordan vores kød, blod, nerveceller og DNA interagerer med en moderne verden og forskellige samfundsnormer. Bogen udforsker vores skjulte evolutionære rødder og det biologiske grundlag for vores adfærd, nedarvet igennem millioner af års evolution. Den sætter fokus på de sociale hierarkier og magtspil, der udspiller sig overalt, hvor mennesker samles, og som er evigt nærværende i beslutningstageres indre liv, i ledergrupper og i medarbejdergruppers interne samarbejde.

Webinaret vil give indsigt i:

  • Evolutionspsykologi og Ledelse: Hvad Siger Forskningen?
  • Hierarki i Forandring: En Psykologisk Vinkel
  • Forstå Magtspil i Moderne Organisationer
  • Faldgruber ved nye ledelsesidealer og organisationsformer

 

Troels Gottlieb udfolder sin forskning og syn på ledelse på en måde, der måske vil provokere dig, men som også vil give dig nye, værdifulde perspektiver. Vær klar til at udfordre dine opfattelser og få en dybere forståelse af de kræfter, der former vores sociale strukturer.

 

Troels Gottlieb, partner i Gottlieb & Klewe. ph.d., ledelsesekspert og forfatter til bogen ’Aben følger med’, vil i dette webinar dykke ned i de sociale hierarkier og magtspil, der udfolder sig overalt, hvor mennesker samles. Med udgangspunkt i forskningen vil Troels vise, at vi er nødt til at tage aben i os selv seriøst for at forstå menneskets psykologi, når vi laver organisationsdesign og træner ledere.Troels Gottlieb, Partner i Gottlieb & Klewe

Erhvervspsykologisk Rådgivning, har en omfattende karriere inkluderende roller hos Right Management, Region Hovedstaden, og som seniorrådgiver i CfL med fokus på lederudvikling, personligt lederskab og stresshåndtering. Med erfaring som håndboldtræner, mellemleder og censorformand i psykologi ved universiteterne, kombinerer Troels akademisk viden med praktisk ledelsesrådgivning på et evidensbaseret grundlag. Han er autoriseret psykolog specialistgodkendt i arbejds- og organisationspsykologi, har en Ph.d. i Personlighed og Ledelseseffektivitet samt virker som ekstern lektor på CBS.

 

Interesserer du dig for flere arrangementer inden for dette tema? Klik her og læs mere om “Organisational Development and Design

 
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.