Hvordan undgår vi grænseoverskridelser i arbejdsfællesskabet?
Forskning viser, at et sundt, trygt, værdigt og inkluderende psykosocialt arbejdsmiljø er afgørende for at skabe trivsel, glæde, innovation og effektivitet på arbejdspladsen. Faktisk kan vi præstere op til 56% bedre, når vi føler, at vi hører til i det sociale fællesskab på arbejdspladsen. Men hvad sker der, når dette ikke er tilfældet? Hvad gør vi når arbejdsfællesskabet i stedet er truet af grænseoverskridelser i form af krænkende handlinger, herunder mobning eller seksuel chikane?
I de seneste år er arbejdsmiljølovgivningen på området blevet skærpet, hvilket har ført til en udvidelse af forebyggelses- og håndteringspligten for den enkelte organisation. Mange organisationer har allerede taget ansvar for at skabe et sundt arbejdsmiljø, men der ligger fortsat et kontinuerligt arbejde i at sikre, at forebyggelsesniveauet er tilstrækkeligt højt.
Er du interesseret i at lære mere om, hvordan organisationer kan forebygge og håndtere krænkende handlinger på en ansvarlig og effektiv måde? Så deltag i dette webinar som vil tage udgangspunkt i bogen ’Grænseoverskridelser i organisationer’, som er skrevet af den erfarne erhvervspsykolog Sarah Ambs-Thomsen.
Nogle af de områder, vi vil belyse på dette webinar, er:
- Hvorfor opstår krænkende handlinger?
- Sådan forebygger organisationer krænkende handlinger
- Sådan håndterer organisationer krænkende handlinger
- De typiske dilemmaer og faldgruber man som organisation, leder og HR ansvarlig møder
Tilmeld dig vores webinar og bliv klogere på, hvordan du og din organisation kan skabe et sundt og trygt arbejdsmiljø for alle medarbejdere.
Sarah Ambs-Thomsen
er erhvervspsykolog (cand.psych. aut), foredragsholder og executive coach med speciale i ledelse og psykosocialt arbejdsmiljø. Hun har 17 års erfaring med undervisning og rådgivning af topledere og har været ansvarlig for at klæde Arbejdstilsynet på i forhold til, hvordan organisationer kan forebygge og håndtere krænkende handlinger, herunder mobing og seksuel chikane. Sarah har sin egen erhvervspsykologiske praksis med hovedsæde på Bernstorff Slot i Gentofte og forestår både foredrag, workshops, e-læring og længerevarende forløb i Danmark og udlandet. Sarah er tidligere chefkonsulent, autoriseret arbejdsmiljørådgiver og ekstern lektor.