Kommende Aktiviteter

02. marts 2021
kl. 09.00 - 10.30  

Deltag i arrangementet

Tilmeld dig her

Sexchikane i en psykologisk optik (Online)

Der er et enormt fokus på sexisme og sexchikane i disse tider. I NOCA har vi haft en række møder om, hvorledes HR skal tilpasse og udforme politikker, der sikrer, at lovgivningen overholdes. På dette møde forlader vi dette fokus og stiller helt skarpt på gruppeadfærden og den bagvedliggende psykologi.

Sexchikane på arbejdspladsen

Ambitionen er således alene at håndtere og adressere en række psykologiske og adfærdsmæssige problemstillinger. Hvis vi forsømmer dette, risikerer vi, at sexisme bliver en udtalt del af arbejdskulturen i vores organisationer.

På mødet vil erhvervspsykolog og forfatter, Ditte Darko, hjælpe os med at forstå disse væsentlige psykologiske problemstillinger og adfærden, som udspiller sig i grupper i vores organisationer. Som specialist i psykologisk tryghed vil Ditte give os gode råd og indblik i, hvad vi som HR-professionelle selv kan gøre. Hun vil med andre ord klæde os på til at tage et større ansvar for arbejdskulturen i vores organisationer.

Ditte vil bl.a. komme ind på:

  • Seksuelle krænkelser som en kulturel problematik
  • Hvordan bevarer man følelsen af værdighed og retfærdighed ved en krænkelsessag?
  • 5 gråzoner hvor krænkelser typisk opstår
  • Eksempler på ’best practice’ fra andre virksomheder

Ditte Darko - NOCA

Ditte Darko er selvstændig erhvervspsykolog, cand.psych., fra Københavns Universitet og tidligere underviser ved Institut for Psykologi. Hun er forfatter til bogen ”Kort & godt om seksuel chikane & MeToo”, som udkommer på Dansk Psykologisk Forlag i januar 2021. Ditte har erfaring som konsulent og arbejdsmiljørådgiver fra det private erhvervsliv og har siden 2018 især beskæftiget sig med håndtering og forebyggelse af krænkelser. Ditte rådgiver virksomheder, ledere og medarbejdere ift. krænkende adfærd på jobbet, psykisk arbejdsmiljø og trivsel. Du kan læse mere om bogen ”Kort & godt om seksuel chikane & Metoo” her.

Læs mere om NOCAs tema ‘Diversity and Inclusion’ her!