CSRD & ESG: Bæredygtighedskultur via lovgivning: ’ESRS S1 Own workforce’

 

Download slides

Download Slido resultater

Corporate Sustainability and Responsibility Directive (CSRD) er et direktiv fra EU, der indfører nye krav til organisationers bæredygtighedsrapportering. Direktivet skal være indarbejdet i dansk lovgivning i sommeren 2024. En del af dette direktiv har relativt direkte relation til HR, særligt den del, der hedder ESRS S1 Own Workforce. Det betyder, at virksomheder forventes at rapportere på forskellige konkrete parametre og initiativer omkring alle medarbejdere, såsom kønsfordeling i ledelser.

Hvis organisationer går til denne lovgivning som mere end en øvelse i compliance, kan lovgivningen være en hjælp i udviklingen af eftertragtet langsigtet bæredygtighedskultur i organisationerne. NOCA har inviteret to ekspertoplægsholdere fra Sustainable Impacters til at give indblik i, hvordan HR kan bidrage og støtte topledelse, organisation og samfund i processen.

Annebeth Bredvig og Mie Ryberg Rasmussen fra Sustainable Impacters delte deres viden og erfaring indenfor bæredygtighed og ESG, herunder deres arbejde med virksomheder på tværs af størrelser og i forskellige brancher. De fokuserede på, hvordan HR professionelle kan bidrage til at opbygge en bæredygtighedskultur gennem lovgivning som CSRD og ‘ESRS S1 Own Workforce.’

Deres oplæg gav dig værdifuld indsigt i, hvordan lovgivning om bæredygtighed og ESG kan drive win-win-win værdiskabelse.

 

Annebeth Bredvig

Annebeth Bredvig er sustainability advisor og co-founder af Sustainable Impacters. Hun bringer mere end 6 års erfaring med rådgivning om sustainability processer og ESG rapportering. Hun har erfaring fra virksomheder som FLSmidth, Egmont, og som konsulent i Climate Change & Sustainability Services i revisionshuset EY. Annebeth er specialiseret i ESG og bæredygtighedsrapportering, forbedring af virksomheders rapportering, samt forbedring af ESG datakvalitet med henblik på revisorgennemgang. Hun har en cand.merc. fra Copenhagen Business School med en minor i Sustainable Business. Hendes passion for bæredygtighed og ESG har ført hende til ekspertise i at forstå, hvordan bæredygtighed kan skabe værdi for virksomheder og hvordan virksomheder arbejder bedst muligt med bæredygtige initiativer og udvikling.

 

Mie Ryberg Rasmussen

Mie Ryberg Rasmussen er sustainability advisor og co-founder af Sustainable Impacters. Hendes erfaring inkluderer arbejde for virksomheder som Carlsberg, startups, og som bæredygtighedsrådgiver for en lang række kunder som konsulent i Climate Change & Sustainability Services i revisionshuset EY. Hun har specialiseret sig i ESG og bæredygtighedrapportering for organisationer af forskellige størrelser og på tværs af sektorer, samt datakvalitet og assurance af ikke-finansiel data. Mie har en cand.merc. i innovation og forretningsudvikling fra Copenhagen Business School med fokus på sustainable businesses. Med sit blik for innovationsprocesser og forretningsudvikling, bringer Mie værdifulde perspektiver på, hvordan organisationer kan integrere bæredygtighed i deres forretningsstrategier og rapportering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Network of Corporate Academies

Become part of Denmark's leading HR network and create value in your organisation!

Log in

To log in to NOCA.dk, you as NOCA member must use the email address you provided to NOCA as a username along with the password that was provided to you. If you have trouble logging in, please contact the webmaster at: noca@noca.dk
Forgotten password? click here