Coming Activities

HR ved en korsvej – hvor skal vi hen, du?

18. May 2017 - 19. May 2017
kl. 16.00 - 12.00  

Skærmbillede 2017-02-01 kl. 11.18.08

 

MasterClass for HR Executive. På denne Master Class vil vi sætte fokus på to temaer:

1. HR ved en korsvej – hvor skal vi hen, du?

2. Hvor meget skal vi blande os i medarbejdernes trivsel? – og hvorfor?

HR ved en korsvej – hvor skal vi hen, du?

Fredag, den 19. maj kl. 8.30 til 12.00

Den teknologiske udvikling tordner afsted og mere og mere af det vi arbejder med digitaliseres, ligesom vore arbejdsprocesser ændres som følge heraf. Nogle oplever det som en trussel, andre som en fantastisk mulighed for at arbejde smartere, mens andre endnu ikke har opdaget, at disse muligheder faktisk også kan revolutionere deres hverdag, og løfte kvaliteten af det de leverer til organisationen.

  • Så hvor bevæger HR sig hen i denne udvikling?
  • Hvilke udfordringer og muligheder åbner denne udvikling op for?

Dette centrale tema for HR fortjener om noget en dialog i netop Executive HR, så kom og vær med til at sætte det lange lys på sammen med dine kolleger fra andre organisationer.

I denne Master Class sætter vi fokus på dialogen om følgende spørgsmål:

  • Hvor lidt HR kan vi nøjes med?
  • Hvad er HRs vigtigste opgave lige nu?
  • Hvor bevæger HR sig hen?
  • Hvilke muligheder byder fremtiden for HR?

For at ”sparke” dialogen i gang har vi tilsagn fra følgende, der vil give et kort pitch på ca. 5 minutter med deres tanker om disse spørgsmål:

Anne Bornfeld, HR Director IBM Nordic, IBM

Tore Håkonsson, Senior Vice President, HR and Communication, Solar A/S

Pia Møller Appel, Group Vice President HR, Haldor Topsøe A/S

Hanne Blume, HR Direktør, DONG Energy A/S

Målet med denne Master Class er, at vi sammen forsøger at afdække, hvad god professionel HR ledelse kalder på fremover, og hvordan HR bedst understøtter virksomhedens forretningsstrategi. 

Hvor meget skal vi blande os i medarbejdernes trivsel? – og hvorfor?

Torsdag, den 18. maj kl. 16.00 til 19.00

“Hvordan har du det, Danmark? Bare du bliver mere robust, skal du nok klare det hele.” Sådan lyder tidens modsvar til stress-epidemien. Men robuste mennesker er en katastrofe at have gående på en arbejdsplads, mener professor i ledelsesfilosofi Ole Fogh Kirkeby fra CBS.

Hvor er det moderne arbejdsliv på vej hen?

400.000 danskere har daglige stresssymptomer, vi indtager 161 mio. doser antidepressiv medicin om året, og 37.000 personer er sygemeldt med stress. Hvis påstanden er, at vi er på kollisionskurs, og at flere og flere mennesker kan se frem til en langtidssygemelding, hvor stiller det så HR-funktionen i fremtiden?

Er vi dygtige nok til at balancere behovet for øget performance og behovet for at passe godt på vores menneskellige produktionsapparat? Er vi dygtige nok til at lede?
I denne session vil vi gerne stille skarpt på HRs rolle i denne balance og hvad HR kan gøre for at fastholde denne.

Oplæg:

Som oplæg til dialogen om dette spændende emne, vil Professor Ole Fogh Kirkeby fra CBS indvie os i noget af forskningen på området ligesom han vil tale om den robusthed, som mange tror er løsningen på alle problemer med stress.

I forlængelse af Professor Ole Fogh Kirkebys input til dialogen vil HR Direktør Hanne Blume fra DONG Energy A/S fortælle om de indsatsområder, hun har taget initiativet til i DONG Energy. Kan vi/skal vi som virksomhed interessere os for vore medarbejderes nattesøvn? Hvor langt skal vi gå for at ”beskytte” vore medarbejdere og dermed vores virksomhed?

Set fra et HR perspektiv og fra et ledelsesperspektiv er det interessant at forholde sig til, hvad det er vi i dag gør i vore virksomheder for at forsøge at kompensere for de stadig øgede krav om optimering og performance. I den ene ende af skalaen siger virksomhederne, at deres medarbejdere ikke bliver syge og at engagementet er højt – imidlertid falder mange ned af stolen ligesom mange vælger at forlade organisationen. I den anden ende af skalaen sættes der i nogle virksomheder mange initiativer i gang for at kompensere for dette pres.

  • Men giver det mening?
  • Er det symtombehandling?
  • Hvor langt ind i den private sfære kan vi som virksomheder gå?

 Skærmbillede 2017-02-02 kl. 11.21.51

 

Hvor?

Til dette eksklusive arrangement har vi valgt et eksklusivt sted på Fyn:

Lykkesholm Slot

Lykkesholmvej 20

5853 Ørbæk

 

Praktik:

Vi har reserveret alle 28 værelser og håber, at du har lyst til at byde ind på denne MasterClass. Der vil være inspiration udefra, men jeg håber, at du er enig med mig i, at I, der er cheferne i HR, en gang imellem har lige så meget brug for en god og inspirerende dialog med kollegerne fra de andre medlemsvirksomheder. Jeg har valgt at indføre konsulentfri zone, da jeg fornemmer, at dette vil give mere plads til åben og fortrolig dialog.

Om aftenen torsdag spiser vi en god middag sammen og jeg håber, at vi dels kan tale om det, der ellers optager jer dels blot lærer nye mennesker at kende.

Prisen for deltagelse er 2.000 kr. hvilket er er prisen for ophold og bespisning.
Jeg håber at se jer til dette spændende møde, hvor vi taget livtag med HR’s fremadrettede eksistensgrundlag. Jeg ved, at jeg gør krav på en af dine sparsomme aftener, men jeg er sikker på, at den vil være godt ud.

 

Jeg ser frem til se din tilmelding, men også at høre fra dig på 2124 3607 eller pgh@noca.dk, hvis du har kommentarer til programmet/ konceptet.

Bedste hilsner

Per Geisler Hansen

Direktør NOCA

 
Network of Corporate Academies

Become part of Denmark's leading HR network and create value in your organisation!

Log in

To log in to NOCA.dk, you as NOCA member must use the email address you provided to NOCA as a username along with the password that was provided to you. If you have trouble logging in, please contact the webmaster at: noca@noca.dk
Forgotten password? click here