NOCA

Ledelsesdilemmaer – Strejftog gennem faglitteraturen

Denne artikel blev oprindeligt udgivet i vores NOCA-viden samling, som kun er tilgængelig for medlemmer, men vi følte, at den også kunne være af stor værdi for ikke medlemmer og har derfor valgt at promover den på hjemmesiden. Forfatterens synspunkter er helt sin egne og afspejler ikke nødvendigvis NOCAs holdning.

 

Skærmbillede 2018-01-18 kl. 09.58.42

Fokus på ledelsesdilemmaer 

Interessen samler sig i disse år særligt om begrebet ledelsesdilemma, fordi ledelse ofte kræver valg mellem modsatrettede hensyn, balance mellem fordele og bivirkninger, og kompromisser m ellem modstridende interesser. Lakmusprøven på god ledelse er at mestre dilemmaledelse. Det vil sige, at kunne sejle med intuition og godt sømandsskab i den skærgård af komplekse beslutningssituationer, prioriteringer, valg og fravalg, interessekonflikter og krav, som er rygraden i ledelse. Hvis disse udfordringer ikke var der, var der ikke brug for ledelse.

I denne bog præsenteres og analyseres ti vigtige ledelsesdilemmaer. Den indledes med et kapitel om selve begrebet ledelsesdilemma, hvorefter de ti udvalgte dilemmaer behandles ét ad gangen i hvert sit kapitel. Dilemmaerne er udvalgt ud fra, hvad der rører sig i forskningen og ledelseslitteraturen, samt hvad virksomheder i praksis oplever som ledelsesdilemmaer. Afslutningsvist sammenfattes bogens vigtigste konklusioner.   


Download bogen gratis ved at klikke på billedet.

Om forfatteren:

Frans Bévort, Thomas Duus Henriksen, Anne – Mette Hjalager, Henrik Holt Larsen, Rikke Kristine Nielsen og Signe Vikkelsø

Udgivet af Copenhagen Business School, Aalborg Universit et, Syddansk Universitet og NOCA – som led i projektet ”Ledelses – GPS til en ny tid: Fra komfortzone til konkurrencekraft”. Projektet, der udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye ledelsesprincipper i dansk erhvervsliv.   

 
Kommentarer

Ingen kommentarer endnu.

Efterlad en kommentar