Aktiviteter: Temaer

People Analytics anvendes og anerkendes blandt HR-profesionelle som et vigtigt redskab til sikring af datastyrede beslutninger i HR, der understøtter forretningsstrategi og binder HR-aktiviteter til forretningsmål.

People Analytics - NOCA

Temaet indebærer et behov for forståelse af kvantitative og kvalitative teknikker for at kunne adressere menneskelige og organisatoriske spørgsmål. Herunder at øge vores viden om statistisk analyse og metoder til uddragning, fortolkning og præsentation af people data.

Kombinationen af people data og forbedringer i beslutningstagen har potentialet til at maksimere vores evne til at lave velinformerede og forretningsorienterede anbefalinger og beslutninger i HR.

Temaet er særligt oplagt for HR-profesionelle med ansvar for People Reporting og Analytics. Herudover er temaet også relevant for HR IT eksperter, Compensation and Benefit specialister, HR Business Partners og HR-professionelle med ansvar for HR strategi og udvikling.

Centrale spørgsmål

 • Hvilke er nogle af de bedste cases i brugen af datadreven information?
 • Hvordan implementerer vi bedst dette i organisationer?
 • Hvordan kan vi anvende People Analytics til at fremhæve centrale personale problematikker såsom; Diversitet, Talent, Remuneration, Engagement og Fravær.

Centralt indhold

 • People Data
 • People Reporting
 • Predictive People Analysis
 • People Software
 • GDPR
 • Governance

Centrale aktiviteter

Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:

 • Employee Engagement: Dræber tilfredshedsundersøgelserne motivation og initiativ?: Hvordan skal vi, som HR-professionelle, tackle den opgave, det er at skabe rammerne for, at medarbejderne kan engagere sig og samtidig måle på, om vi har formået at løse opgaven eller ej? Og hvilke utilsigtede konsekvenser, om vi benytter surveys, tilfredshedsundersøgelser eller andet, har den måde, hvorpå vi måler engagement?
 • HR Analytics in Maersk Supply Service A/S: HR har ofte den rette data, men ser ud til at være bagud i anvendelsen af den på en produktiv måde. Presset bygger derfor støt på HR-funktioner for at forbedre deres analytiske evner og udvikle nøjagtige indsigter fra people data.På dette arrangement vil vi gennemgå en case med fokus på det første trin i medarbejderens livscyklus; Rekruttering.
  Vi vil begynde med at se på grundlæggende rapportering, hvor vi bygger på
  forudsigelige modeller, de handlingsrige resultater af vores fund og ressourcer
  til at fortsætte rejsen.
 • Keeping Up Engagement – Surveys and Dialogues: Mange organisationer laver engagement- eller tilfredshedsundersøgelser gennem surveys og anvender dem som en del af de årlige team engagement processer. Dog mener mange, at surveys mere er et årligt ritual, som ikke bidrager til engagement og dialog, men derimod kun fokuserer på data og tager fokus væk fra faktisk at snakke med ens team omkring indsats, samarbejde og udvikling. På dette møde gives inspiration til, hvordan man kan eksperimentere med engagement undersøgelser og stadig få den data, som ledelsen har brug for.
 • Building the HR Analytics Function – step by step: Hvordan lykkedes vi med People Analytics? De fleste er enige om, at analytics og evidens-baseret beslutningstagen er fremtiden. Til dette møde gives inspiration til, hvordan vi tager de rette skridt mod en effektiv HR analytics funktion gennem fremlægning af succesfulde cases og direkte eksempler fra andre organisationer.
 • Kunstig Intelligens – trussel eller mulighed? er et møde, hvor som giver inspiration til, hvordan AI kan være med til at skabe revolutionerende forandring for både borgere og virksomheder. Vi ser nærmere på, hvad det egentlig er, vi kan bruge kunstig intelligens til, og hvor det kommer til at skabe værdi og forandring.

 

Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.

Temaets aktiviteter

tirsdag 20 okt 2020

Ny Performance Management (Online)

Hvad er ”best practice” indenfor Performance Management? Det er et spørgsmål, der er blevet sværere  Læs mere
Learning and Development,  Organisational Development and Design,  People Analytics, 

Det siger vores medlemmer ...

 • Gennem NOCA har jeg fået et stærkt og relevant netværk i andre store virksomheder i Danmark. Her får jeg inspiration og sparring.

  Anne Bisbjerg Lee, Novozymes

 • Da jeg for år tilbage skiftede karrierespor til HR området valgte jeg at engagere mig i NOCA for at accelerere min HR viden. Og jeg oplevede virkelig at jeg fik værdi for pengene gennem NOCAs arrangementer og netværk. Som formand for foreningen vil jeg gerne give lidt igen til en not-for-profit forening med et fantastisk formål og en stor vision.

  Lars Malmberg, Danske Bank

 • NOCA´s netværk giver rigtig stor værdi både i mit job, men også til hele Sygehus Lillebælt

  Mette Jacobsen, Sygehus Lillebælt

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.