Aktiviteter: Temaer

People Analytics anvendes og anerkendes blandt HR-profesionelle som et vigtigt redskab til sikring af datastyrede beslutninger i HR, der understøtter forretningsstrategi og binder HR-aktiviteter til forretningsmål.

People Analytics - NOCA

Temaet indebærer et behov for forståelse af kvantitative og kvalitative teknikker for at kunne adressere menneskelige og organisatoriske spørgsmål. Herunder at øge vores viden om statistisk analyse og metoder til uddragning, fortolkning og præsentation af people data.

Kombinationen af people data og forbedringer i beslutningstagen har potentialet til at maksimere vores evne til at lave velinformerede og forretningsorienterede anbefalinger og beslutninger i HR.

Temaet er særligt oplagt for HR-profesionelle med ansvar for People Reporting og Analytics. Herudover er temaet også relevant for HR IT eksperter, Compensation and Benefit specialister, HR Business Partners og HR-professionelle med ansvar for HR strategi og udvikling.

Centrale spørgsmål

 • Hvilke er nogle af de bedste cases i brugen af datadreven information?
 • Hvordan implementerer vi bedst dette i organisationer?
 • Hvordan kan vi anvende People Analytics til at fremhæve centrale personale problematikker såsom; Diversitet, Talent, Remuneration, Engagement og Fravær.

Centralt indhold

 • People Data
 • People Reporting
 • Predictive People Analysis
 • People Software
 • GDPR
 • Governance

Centrale aktiviteter

Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:

 • Employee Engagement: Dræber tilfredshedsundersøgelserne motivation og initiativ?: Hvordan skal vi, som HR-professionelle, tackle den opgave, det er at skabe rammerne for, at medarbejderne kan engagere sig og samtidig måle på, om vi har formået at løse opgaven eller ej? Og hvilke utilsigtede konsekvenser, om vi benytter surveys, tilfredshedsundersøgelser eller andet, har den måde, hvorpå vi måler engagement?
 • Keeping Up Engagement – Surveys and Dialogues: Mange organisationer laver engagement- eller tilfredshedsundersøgelser gennem surveys og anvender dem som en del af de årlige team engagement processer. Dog mener mange, at surveys mere er et årligt ritual, som ikke bidrager til engagement og dialog, men derimod kun fokuserer på data og tager fokus væk fra faktisk at snakke med ens team omkring indsats, samarbejde og udvikling. På dette møde gives inspiration til, hvordan man kan eksperimentere med engagement undersøgelser og stadig få den data, som ledelsen har brug for.
 • Building the HR Analytics Function – step by step: Hvordan lykkedes vi med People Analytics? De fleste er enige om, at analytics og evidens-baseret beslutningstagen er fremtiden. Til dette møde gives inspiration til, hvordan vi tager de rette skridt mod en effektiv HR analytics funktion gennem fremlægning af succesfulde cases og direkte eksempler fra andre organisationer.

 

Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.

Temaets aktiviteter

onsdag 17 apr 2024

HR Tech Day

HR Tech Day Algorithm Art, National Digital Advisor Jan Damsgaard, The Josh Bersin Company and  Læs mere
Diversity and Inclusion,  Employee experience,  Employee Relations,  English events,  Learning and Development,  Organisational Development and Design,  People Analytics,  Talent Management, 

Det siger vores medlemmer ...

 • Mit medlemskab af NOCA giver mig en unik mulighed for at få den nyeste viden om, hvad der rører sig inden for talent acquisition. Med de mange andre store, globale virksomheder i NOCA bidrager mit aktive medlemskab til at få tilført best practice viden på ikke kun et dansk, men ligeledes internationalt niveau. Jeg har flere gange selv fået hjælp af NOCA-netværket til en konkret problemstilling og vice versa hjulpet andre.

  Bo Gøtz, Head of Talent Acquisition, Chr. Hansen

 • NOCA har været meget dygtige til at omstille sig til online events, og vi har som organisation fået endnu mere værdi ud af vores medlemskab gennem et meget turbulent år.

  Joachim Nisgaard, Head of Talent Management & Learning, Salling Group

 • Vi har haft stor glæde af NOCA-arrangementerne – både for egen udvikling, men i særdeleshed for vores kollegaer i de respektive teams, hvor de har kunne lære, sparre med andre og trykprøve idéer i fortroligt forum med andre. NOCAs arrangementer er konstant relevante ift. de HR-relaterede discipliner, der er ’oppe i tiden’, så vi har en oplevelse af just-in-time-arrangementer.

  Kristian Andrés, Head of People Development, Bestseller

 • Jeg får virkelig meget ud af NOCAs gode arrangementer, hvor både temaer og deltagerkreds passer mig rigtigt fint.

  Thomas Molin, Vicedirektør HR, Københavns Universitet

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.