Aktiviteter: Temaer

Temaet Learning and Development ser på, hvordan vi sikrer, at medarbejdere og ledere har viden, færdigheder og kompetencer til at opfylde individuelle og organisatoriske behov og mål.

Learning and Development - NOCA

Vi fokuserer på, hvordan organisationer kan skabe kultur og miljø for enkeltpersoner og organisationer, hvori de kan lære og vokse. Dette indebærer et kendskab til organisationens nuværende og fremtidige behov, samt hvordan man skaber en læringskultur, der driver engagement.

Vi ser også på, hvordan organisationer kan anvende blended learning approaches, herunder face-to-face, digital, social collaborative og/eller coaching, og anvende motivations og adfærdsbaseret videnskab til læring og udvikling i organisationer.

Temaet er tilpasset HR-profesionelle med ansvar for Learning and Development. Herudover vil teamet også passe til HR Business Partners såvel som HR Specialists med ansvar for Leadership Development og/eller Talent Management.

Centrale spørgsmål

 • Hvordan kan vi identificere GAPs i kompetencer og færdigheder i organisationer?
 • Hvordan skaber vi et learning environment i organisationen?

Centralt indhold

 • Kompetence GAP analyser
 • Kompetence profiler
 • Employee Engagement
 • Læringsteori
 • Organisationskultur
 • Nye læringsværktøjer (Eksempelvis AI and VR)
 • Ledelsesudvikling

Centrale aktiviteter

Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:

 • Videndeling på tværs er ikke bare mere snak og flere møder

  Effektiv videndeling skaber flere resultater – hurtigere. Men for mange organisationer kan det være svært at gøre det effektivt. På dette netværksmøde undersøger vi, hvordan vi undgår at drukne os selv i møder og ineffektiv snak og får mest muligt ud af videndelingen. Her er fokus på at undersøge, hvordan man kan effektivisere videndeling – og dermed undgå at begå en masse dyre og tidskrævende fejltagelser.

 • Distanceledelse – effektivitet på trods af afstande

  Til dette netværksmøde var der ny inspiration at hente til, hvordan du kan knække koden til distanceledelse og bl.a. få svar på spørgsmål som; Hvordan skaber jeg værdi i balancen mellem tilstedeværelse og tilgængelighed? Hvordan skaber jeg nære, tillidsfulde relationer trods fysiske afstande? Hvordan kan vi bygge tværgående fællesskaber, hvor den virtuelle adfærd som et fælles ansvar skaber nye arbejdskulturer?

 • Virtual reality som HR- og kommunikationsværktøj

  hvor vi sætter fokus på VR til at formidle komplekse budskaber og skabe læring og forandring. Det kan være svært for mange HR-afdelinger at se, hvordan VR kan bringe værdi til deres organisation. Men ser vi f.eks. på USA, så bruges VR mere og mere som et vigtigt element i forskellige HR-områder. Dette kan eksempelvis være rekruttering, onboarding og generel træning af medarbejdere.

 • Kollektiv ledelse som forandringsagent

  Planlagt forandring er ofte afbilledet som ledt af heroiske, individuelle ledere. På dette møde afdækkes den forsømte rolle af kollektiv ledelse som forandringsagent, der beskriver dynamikken i samspillet mellem den formelle leder og det kollektive lederskab.

 • Fra strategi til kultur og adfærd gennem involvering og gamification

  Mange organisationer forbløffes over, at væsentlige dele af deres strategi aldrig bliver realiseret. Kæden fra intention over opstart og implementering til forankring og resultater er ofte svag eller ligefrem knækket. På dette møde var der inspiration til, hvordan man kan gennemføre en forandringsproces gennem involvering og gamification.

Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.

Temaets aktiviteter

Det siger vores medlemmer ...

 • Gennem NOCA har jeg fået et stærkt og relevant netværk i andre store virksomheder i Danmark. Her får jeg inspiration og sparring.

  Anne Bisbjerg Lee, Novozymes

 • NOCA-netværket er et af de bedste netværk jeg har deltaget i. Møderne byder på kvalificerede debatter og input, der giver værdi til både mig og Dong Energy.

  Pernille Alberg, Ørsted

 • Årets Learning Expedition gjorde det særlig tydeligt, hvordan selv store verdensledende selskaber i disse år må satse benhårdt på såvel produktinnovation som redegørelse for klimafodspor. Denne udviklings betydning for HR-området blev med stor åbenhed præsenteret for NOCA og skabte derudover spændende afledte dialoger internt i den danske delegation. Jeg ser frem til næste Learning Expedition.

  Peter Stolt, CBS Executive

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.