For første gang i 2022 uddeles HR-forskerprisen, som et led i HR-konferencen Cranet’s øgede fokus på forskningen, og ikke mindst værdien af forskning af høj kvalitet i Danmark inden for HR-området.

Prisen er stiftet af faste samarbejdspartnere NOCA, CBS Executive og Copenhagen Business School med det formål, at synliggøre relevant HR-forskning fra et bredt udsnit af videnskabelige fagfelter. For NOCA er HR-forskerprisen et vigtigt led i visionen om at bygge bro mellem HR forskning og -praksis. Derfor opfordrer vi også forskere med HR-relevant forskning ved alle landets universiteter og forskningsinstitutter til at søge.

HR-forskerprisen - NOCA

Vil du indstille din forskning?

Alle forskere ved alle danske forskningsinstitutioner indstille forskning til prisen. Prisen overrækkes 3. marts 2022 på HR-konferencen Cranet.

 1. Udfyld en kort beskrivelse af forskningsprojektet (maksimalt 300 ord) Brug denne template:Ansøgning til HR-forskerprisen.
  • Forklar, hvorfor din forskning og dit emne er relevant/vigtigt for HR-praksis: Hvad er den potentielle værdiskabende effekt af din forskning på virksomhedernes praksis i forhold til HRM, organisation og ledelse?
  • Forklar eventuelt de anvendte begreber for læsere, der ikke kommer fra dit fagområde.
 2. Fremstil et kort (2 min) videopitch med kernebudskaberne fra din forskning og hvordan det er relevant for virksomhedernes praksis.
 3. Reserver 3. marts 2022, til din evt. personlige deltagelse på konferencen inkl. ½ times præsentation af din forskning.
 
Du skal sende følgende til HRforskerprisen@noca.dk
 • Kort beskrivelse på maks. 300 ord (brug templaten)
 • Kort videopitch på (2 min.)
 • Kontaktoplysninger (brug templaten)
 • Et professionelt foto af dig, der må deles på sociale medier
 • Dokumentation på din godkendelse af forskningsprojektet (kontrakt)


Da filerne oftest fylder for meget til at blive sendt i en almindelig mail, så anbefaler vi, at du sender det hele samlet i et link til OneDrive, Google-Drive, Dropbox (eller lignende).

Deadline for indstilling er 16. januar 2022. Finale og prisoverrækkelse vil foregå på HR-konferencen Cranet d. 3. marts 2022.

Med prisen følger en præmie på DKK 25.000. Det skal præciseres at præmien er personlig og skattepligtig.

Vurderingskriterier for HR-forskerprisen

Konkurrencen er for forskere fra hele landets forskningsinstitutter på ph.d.-niveau eller lignende.
Man kan komme i betragtning til prisen på baggrund af forskning til gavn for HR-praksis i virksomheder. Indstillingerne bedømmes ud fra følgende kriterier:

 • Forskningen skal leve op til almindelige videnskabelige kriterier (metode, teori, peer-review, etik, publicering osv.)
 • Forskningen skal formidles i et HR-perspektiv
 • Forskningen skal sætte nye perspektiverende standarder inden for sit felt
 • Forskningen skal understøtte praktikere i at udvikle konkrete ideer og kompetencer indenfor HR

Fakta og pointer skal trækkes klart frem i videoen:

 • Videoen skal være en selvstændig formidling
 • Videoen skal tage sit afsæt i den gode historie og forsknings betydning for praktikere
 • Videoen skal være målrettet et HR-praktiker publikum

Udpegning af vinder

Indstillingerne vurderes i første omgang af et bedømmelsesudvalg bestående af både HR-forskere og HR-praktikere.

Godkendte bidrag inkl. videopitch vil blive offentliggjort på HR-konferencen Cranets hjemmeside. Bedømmelsesudvalget afgør ved afstemning de 3 finalister. Finalepræsentationerne vil blive præsenteret på HR-konferencen Cranet, 3. marts 2022, hvor en publikumsafstemning vil afgøre vinderen.

Har du spørgsmål til HR-prisen? Så kan du kontakte NOCA på noca@noca.dk.

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.