HR-forskerprisen
HR-forskerpriserne 2024
Foruden HR-forskerprisen på 30.000 kr. belønnes også en fremtrædende upcoming HR-forsker med en præmie på 15.000 kr., da Cranet-samarbejdet ønsker at støtte udviklingen af hele forskningsfeltet indenfor udvikling og ledelse af mennesker og organisation.
HR-forskerprisen blev stiftet i 2022 af NOCA, CBS Executive Fonden og Institut for Organisation på Copenhagen Business School med det formål at synliggøre HR-relevant forskning fra et bredt udsnit af videnskabelige fagfelter. For NOCA er HR-forskerprisen et vigtigt led i visionen om at bygge bro mellem HR-forskning og -praksis. Derfor opfordrer vi forskere, der forsker indenfor udvikling og ledelse af mennesker og organisation, der kan relateres til praktiske problematikker i HR-organisationer ved alle landets universiteter og forskningsinstitutter, til at søge.
Se præsentationerne fra sidste års finalister her.
Vil du indstille din forskning?
Alle forskere med en ph.d. på ansøgningstidspunktet, og som er ansat ved en dansk forskningsinstitution, kan indstille forskning til prisen. Det er også muligt at ansøge som forskningsgruppe.
Du kan indstille din forskning til HR-forskerprisen uanset dit erfarings- eller ancinitetsniveau, da der uddeles to præmier: HR-forskerprisen på 30.000 kr. og Upcoming HR-forskerprisen på 15.000 kr. Du søger ikke specifikt den ene eller anden pris, men indstiller din forskning til HR-forskerprisen som anvist nedenfor.
Særligt for Upcoming HR-forskerprisen er, at den sigter mod at belønne forskere, fx adjunkter eller post doc., tidligt i deres karriere. Derfor tages du kun i betragtning til Upcoming HR-forskerprisen, hvis din ph.d. er afsluttet inden for de seneste 5 år.
Prisen overrækkes 7. marts 2024 på HR-konferencen Cranet.
Hvordan søger du?
- Udfyld en kort beskrivelse af forskningsprojektet (maks. 300 ord). Brug denne template: Ansøgning til HR-forskerprisen.
- Forklar hvorfor din forskning og dit emne er relevant/vigtigt for HR-praksis: Hvad er den potentielle værdiskabende effekt af din forskning på virksomhedernes praksis i forhold til HRM, organisation og ledelse?
- Redegør kort for forskningsgrundlaget.
- Forklar eventuelt de anvendte begreber for læsere, der ikke kommer fra dit fagområde.
- Fremstil et kort (maks. 3 min.) videopitch med kernebudskaberne fra din forskning, og hvordan det er relevant for virksomhedernes praksis.
- Reserver 7. marts 2024 til din personlige deltagelse på konferencen inkl. ½ times præsentation af din forskning. Alle årets ansøgere er blevet godkendt og vil blive bedt om at formidle deres forskning på konferencen.
Du skal sende følgende til HRforskerprisen@noca.dk:
- Kort beskrivelse på maks. 300 ord (brug templaten)
- Kort videopitch (maks. 3 min.)
- Kontaktoplysninger (brug templaten)
- Et professionelt foto af dig, der må deles på sociale medier
Da filerne oftest fylder for meget til at blive sendt i en almindelig mail, så anbefaler vi, at du sender det hele samlet i et link til OneDrive, Google-Drive, Dropbox (eller lignende).
Deadline for indstilling er 2. januar 2024. Finale og prisoverrækkelse vil foregå på HR-konferencen Cranet d. 7. marts 2023.
Med priserne følger en præmie på henholdsvis DKK 30.000 eller DKK 15.000. Det skal præciseres, at præmierne er personlige og skattepligtige.
Vurderingskriterier for HR-forskerpriserne
Konkurrencen er for forskere fra hele landets forskningsinstitutter på ph.d.-niveau eller lignende. Man kan komme i betragtning til prisen på baggrund af forskning til gavn for HR-praksis i virksomheder. Erfarings- eller ancinitetsniveau tages i betragtning af juryen i henhold til Upcoming HR-forskerprisen, som henvender sig til målgruppen af forskere, der har afsluttet deres ph.d. inden for de seneste 5 år.
Indstillingerne bedømmes ud fra følgende kriterier:
- Forskningen skal leve op til almindelige videnskabelige kriterier (metode, teori, peer-review, etik, publicering osv.)
- Forskningen skal formidles i et virksomhedsperspektiv
- Forskningen skal understøtte praktikere i at udvikle konkrete ideer og kompetencer indenfor ledelse, mennesker og organisation
Fakta og pointer skal trækkes klart frem ift. videoen:
- Videoen skal være en selvstændig formidling
- Videoen skal tage sit afsæt i den gode historie og forskningens betydning for praktikere
- Videoen skal være målrettet et praktiker publikum
Udpegning af vinder
Indstillingerne vurderes i første omgang af en jury bestående af 8-10 HR-forskere og HR-praktikere.
Godkendte bidrag inkl. videopitch vil blive offentliggjort på HR-konferencen Cranets hjemmeside. Bedømmelsesudvalget afgør ved afstemning de finalister, som inviteres til konferencen. Finalepræsentationerne vil blive præsenteret på HR-konferencen Cranet, 7. marts 2024, hvor en publikumsafstemning vil afgøre vinderen.
Juryen i 2024 består af:
- Mariane Therkelsen, Direktør mennesker og organisation, Region Nordjylland
- Trine Ahrenkiel, HR, kommunikations- og Marketingdirektør, Nykredit
- Christian Lauritzen, People & Culture Director, ISS Danmark
- Michael Brookes, Professor MSO, Syddansk Universitet
- Peter Kjær, Prorektor, Roskilde Universitet
- Eva Boxenbaum, Professor, Copenhagen Business School
- Lotte Bøgh Andersen, Centerleder Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet
- Lotte H. Andersen, HR direktør COOP
- Steffen Bohni, Direktør National Center for Arbejdsmiljø
Har du spørgsmål til HR-prisen? Så kan du kontakte NOCA på noca@noca.dk.