HR-forskerpriserne 2024

Foruden HR-forskerprisen på 30.000 kr. belønnes også en fremtrædende upcoming HR-forsker med en præmie på 15.000 kr., da Cranet-samarbejdet ønsker at støtte udviklingen af hele forskningsfeltet indenfor udvikling og ledelse af mennesker og organisation. 

HR-forskerprisen blev stiftet i 2022 af NOCA, CBS Executive Fonden og Institut for Organisation på Copenhagen Business School med det formål at synliggøre HR-relevant forskning fra et bredt udsnit af videnskabelige fagfelter. For NOCA er HR-forskerprisen et vigtigt led i visionen om at bygge bro mellem HR-forskning og -praksis. Derfor opfordrer vi forskere, der forsker indenfor udvikling og ledelse af mennesker og organisation, der kan relateres til praktiske problematikker i HR-organisationer ved alle landets universiteter og forskningsinstitutter, til at søge. 

HR-forskerpris - NOCA

Se præsentationerne fra sidste års finalister her. 
 

Vil du indstille din forskning? 

Alle forskere med en ph.d. på ansøgningstidspunktet, og som er ansat ved en dansk forskningsinstitution, kan indstille forskning til prisen. Det er også muligt at ansøge som forskningsgruppe. 

Du kan indstille din forskning til HR-forskerprisen uanset dit erfarings- eller ancinitetsniveau, da der uddeles to præmier: HR-forskerprisen på 30.000 kr. og Upcoming HR-forskerprisen på 15.000 kr. Du søger ikke specifikt den ene eller anden pris, men indstiller din forskning til HR-forskerprisen som anvist nedenfor.  

Særligt for Upcoming HR-forskerprisen er, at den sigter mod at belønne forskere, fx adjunkter eller post doc., tidligt i deres karriere. Derfor tages du kun i betragtning til Upcoming HR-forskerprisen, hvis din ph.d. er afsluttet inden for de seneste 5 år. 

Prisen overrækkes 7. marts 2024 på HR-konferencen Cranet. 

Hvordan søger du? 

 1. Udfyld en kort beskrivelse af forskningsprojektet (maks. 300 ord). Brug denne template: Ansøgning til HR-forskerprisen. 

  • Forklar hvorfor din forskning og dit emne er relevant/vigtigt for HR-praksis: Hvad er den potentielle værdiskabende effekt af din forskning på virksomhedernes praksis i forhold til HRM, organisation og ledelse? 
  • Redegør kort for forskningsgrundlaget. 
  • Forklar eventuelt de anvendte begreber for læsere, der ikke kommer fra dit fagområde. 
 2. Fremstil et kort (maks. 3 min.) videopitch med kernebudskaberne fra din forskning, og hvordan det er relevant for virksomhedernes praksis. 
 3. Reserver 7. marts 2024 til din personlige deltagelse på konferencen inkl. ½ times præsentation af din forskning. Alle årets ansøgere er blevet godkendt og vil blive bedt om at formidle deres forskning på konferencen.

 Du skal sende følgende til HRforskerprisen@noca.dk:

 • Kort beskrivelse på maks. 300 ord (brug templaten) 
 • Kort videopitch (maks. 3 min.) 
 • Kontaktoplysninger (brug templaten) 
 • Et professionelt foto af dig, der må deles på sociale medier 

 Da filerne oftest fylder for meget til at blive sendt i en almindelig mail, så anbefaler vi, at du sender det hele samlet i et link til OneDrive, Google-Drive, Dropbox (eller lignende). 

Deadline for indstilling er 2. januar 2024. Finale og prisoverrækkelse vil foregå på HR-konferencen Cranet d. 7. marts 2023. 

Med priserne følger en præmie på henholdsvis DKK 30.000 eller DKK 15.000. Det skal præciseres, at præmierne er personlige og skattepligtige. 

Vurderingskriterier for HR-forskerpriserne 

Konkurrencen er for forskere fra hele landets forskningsinstitutter på ph.d.-niveau eller lignende. Man kan komme i betragtning til prisen på baggrund af forskning til gavn for HR-praksis i virksomheder. Erfarings- eller ancinitetsniveau tages i betragtning af juryen i henhold til Upcoming HR-forskerprisen, som henvender sig til målgruppen af forskere, der har afsluttet deres ph.d. inden for de seneste 5 år. 

Indstillingerne bedømmes ud fra følgende kriterier: 

 • Forskningen skal leve op til almindelige videnskabelige kriterier (metode, teori, peer-review, etik, publicering osv.) 
 • Forskningen skal formidles i et virksomhedsperspektiv
 • Forskningen skal understøtte praktikere i at udvikle konkrete ideer og kompetencer indenfor ledelse, mennesker og organisation 

Fakta og pointer skal trækkes klart frem ift. videoen:

 • Videoen skal være en selvstændig formidling 
 • Videoen skal tage sit afsæt i den gode historie og forskningens betydning for praktikere 
 • Videoen skal være målrettet et praktiker publikum 

Udpegning af vinder 

Indstillingerne vurderes i første omgang af en jury bestående af 8-10 HR-forskere og HR-praktikere. 

Godkendte bidrag inkl. videopitch vil blive offentliggjort på HR-konferencen Cranets hjemmeside. Bedømmelsesudvalget afgør ved afstemning de finalister, som inviteres til konferencen. Finalepræsentationerne vil blive præsenteret på HR-konferencen Cranet, 7. marts 2024, hvor en publikumsafstemning vil afgøre vinderen.

Juryen i 2024 består af:

Har du spørgsmål til HR-prisen? Så kan du kontakte NOCA på noca@noca.dk. 

Læs mere om HR-konferencen her.

Tilmeld dig Cranet 2023

torsdag 02 mar 2023

HR-konferencen Cranet 2023

Er du nysgerrig på den nyeste og mest relevante forskning om mennesker, organisation, ledelse m.m.?  Læs mere
Cranet,  HR-forskerprisen, 
tirsdag 04 sep 2018

CRANET-KONFERENCEN 2018

HVAD ER HR’S ROLLE I DEN DIGITALE UDVIKLING? Cranet-Konferencen koster pr. person kr. 2.500,- ekskl.  Læs mere
Cranet,  Organisational Development and Design, 

NOCA viden

Læs mere

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.