Diversity and Inclusion
Diversity and Inclusion er centralt for organisationernes evne til at opbygge et miljø og praksis, hvori enkeltpersoner kan være sig selv og få støtte, så de kan arbejde bedst muligt.
Det handler om at kende og gå ud over compliance- og lovgivningskravene for at oprette og gennemføre tilgange, der sikrer, at enkeltpersoner blomstrer samtidig med, at organisationerne kan opfylde deres ansvar. Oprettelsen af et virkelig inkluderende miljø kræver integration af mangfoldighed i politikker, processer og det bredere organisatoriske system.
Temaet er for alle men er særligt tilpasset HR-profesionelle med ansvar for Diversity and Inclusion projekter i deres organisation. Udover HR-specialister vil temaet også tilgodese HR Business Partners og/eller HR-profesionelle med ansvar for Leadership Development, Talent Management og/eller Employee Engagement initiativer.
Centrale spørgsmål:
- Hvordan kan organisationer arbejde med at forbedre kønsbalancen?
- Hvilken indvirkning har D&I initiativer på individuelle og organisatoriske præstationer?
- Hvad er ‘best practice’ indenfor emnet?
Centralt indhold
- D&I politikker
- D&I initiativer
- Lederskab
- HR Strategi and KPI’er
- Talent Management
Centrale aktiviteter
Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:
HR in a Global World
Til dette møde blev der diskuteret og delt viden omkring promovering af strategi, samarbejde, eksekvering, fælles standarder, best practice og forandring på tværs af grænser. Der blev delt indsigter i arbejde på tværs af lovgivning, kultur, sprog, tidszoner og uddannelsesniveau, som alle er centrale områder, når man udfører HR i en global verden.
Diversitet er andet end stiletter på ledelsesgangen – Et nyt paradigme for mangfoldighedsledelse
Mangfoldighed har længe været på den organisatoriske dagsorden, men reduceres i praksis ofte til et spørgsmål om antal nydanske kolleger og kvinder på ledelsesgangen. Nye tilgange inden for mangfoldighedsledelse giver grundlag for at arbejde bredere forretningsstrategisk med diversitet. Hos blandt andet Arla Foods arbejder lederteams med fælles udviklingsforløb og udfordring af stenalderhjernen med fokus på at opnå en innovativ samarbejdskultur og inkluderende ledelse, der understøtter den globale strategi.
Stress kan forebygges – kom så i gang!
hvor vi ser på, at stress er utrolig omkostningsfuld for virksomheder, men at der er hjælp at hente. Forskellige cases kan hjælpe med at beskrive hvordan man, både på det primære, sekundære og tertiære stadie, kan arbejde med at håndtere stressproblematikken i den gældende organisation.
Den nye generation på arbejdsmarkedet
Hvad er det egentlig, denne nye generation af arbejdere vil have, og hvordan skal virksomhederne håndtere de udfordringer og muligheder, der potentielt er på spil? Til dette møde vil den kommende generation af HR-medarbejdere og repræsentanter fra forskellige virksomheder få chancen for at sparre med hinanden omkring hvilke muligheder, der er for en studerende på arbejdsmarkedet, og hvad en virksomhed kan forvente af den nye generation af potentielle arbejdstagere.
Ledelse af unge
Danske virksomheder står overfor store udfordringer, når det kommer til ledelse af unge, nye medarbejdere i både nytidens og fremtidens digitale hverdag. Vi har i dag et arbejdsmarked med 5 generationer med vidt forskellige forudsætninger og forventninger til arbejdsmarkedet, som skal samarbejde om at løse organisationens opgaver. Men skal man inddele medarbejderne i de gamle og de unge i den tro, at dette vil lette ledelsesopgaven? Eller skal man i stedet skære alle over en kam?
Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.