Aktiviteter: Temaer

Employee Relations fokuserer på at sikre organisationens evne til at være compliant og handle i overensstemmelse med love og regulativer vedrørende menneskelige aspekter.

Employee Relations - NOCA

Employee Relations handler om at aligne din organisations værdier med dine medarbejderes experience. Det drejer sig om at skabe og levere people practices, som udvikler og opretholder et positivt samarbejdsforhold mellem organisationen og dens medarbejdere. Dette område indebærer også arbejdsret. Specialister skal have en grundig forståelse for, hvordan arbejdsret er skabt og desuden evnen til at sikre, at de er ajour med lovgivningsmæssig udvikling.

Temaet er tilpasset HR Legal Experts og HR-profesionelle med ansvar for Union processes og årlige APV processer. Herudover er temaet også relevant for HR Business Partners og Compensation and Benefit Specialists.

Centrale spørgsmål

 • Hvordan sikrer vi, at vores organisation altid er compliant med nye regler og regulativer vedrørende vores medarbejdere?
 • Hvordan kan vi sikre et positivt og engagerende arbejdsmiljø?

Centralt indhold

 • Arbejdsret
 • Medarbejderpolitikker
 • Mediation
 • GDPR
 • Overenskomster
 • Employee Satisfaction and Engagement
 • APV – Arbejdspladsvurdering

Centrale aktiviteter

Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:

 • Skab de bedste rammer for dine medarbejdere på barsel:

  Når en medarbejder skal på barsel, hvad er så arbejdsgivers rolle og muligheder i disse situationer, og hvordan gør vi, hvis der er tale om en sammensat familie, en adoptivfamilie, en familie med to mødre, to fædre eller en enlig forælder? Og når først de er ude, hvordan får vi dem så succesfuldt ind igen? Mødet byder på både et både juridisk og praksis indblik i hvilke tiltag og initiativer, man kan arbejde med for at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen for både medarbejdere og organisation.

 • Persondataloven – Hvad nu?

  I takt med informationssamfundets udvikling har persondataloven vokset sig til et stort og til tider uoverskueligt område, hvori der stadig er mange ubesvarede spørgsmål. Dagen havde et fokus på videndeling og erfaringsudveksling omhandlende Persondataloven og datasikkerhedens fremadrettede problematikker og hvordan vi, som HR-professionelle, skal forholde os til de juridiske retningslinjer.

 • Det juridiske bagved #MeeToo

  #MeeToo-bevægelsen har med lynets hast bevæget sig frem til en lang række brancher, og flere virksomheder i Danmark har allerede været i medierne søgelys. Men hvordan skal vi forholde os til en sag, hvor én eller flere medarbejde har været udsat for sexchikane? Dette møde fokuserede på de juridiske aspekter og udfordringerne for HR og indebar f.eks.: Hvad gør man, når sagen opstår? Hvad er vi forpligtet til? Hvordan kan vi forebygge, at sagen opstår? Hvor meget skal vi regulere?

 • Den nye ferielov

  Her får du muligheden for at se på udfordringerne og ikke mindst de juridiske aspekter af den nye ferielov, og hvordan vi, som virksomhed, skal forvalte dette. Den nye skal være mere gennemskuelig og sammenhængende for lønmodtagerne, uden at hæmme jobmobiliteten. Den skal være administrativt enkel for arbejdsgivere – både på det private og offentlige arbejdsmarked og være i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser, herunder navnlig EU-retten. Dette er store krav at stille, og særligt overgangen til den nye ordning giver udfordringer, som vi må finde løsninger på.

Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.

Temaets aktiviteter

fredag 06 sep 2019

Stress kan forebygges – kom så i gang!

Jeg er stresset! Vi hører det alle steder. Det er din kollega, din veninde, et  Læs mere
Diversity and Inclusion,  Employee experience,  Employee Relations,  Organisational Development and Design, 

Det siger vores medlemmer ...

 • Det, der gør NOCA til det mest relevante netværk for mig er muligheden for at deltage i tema-netværk om det, der optager mig allermest sammen med andre i samme situtation. I NOCA er jeg sikker på at møde andre HR professionelle fra andre store danske virksomheder med globale udfordringer.

  Elmer Mortensen, FLSmidth

 • NOCA-netværket er et af de bedste netværk jeg har deltaget i. Møderne byder på kvalificerede debatter og input, der giver værdi til både mig og Dong Energy.

  Pernille Alberg, Ørsted

 • Forvent faglighed og fortrolighed fra første time. Til netværksmøder i NOCA-regi bliver et konkret og aktuelt fokus behandlet i gruppen med faglighed og åbenhed som et grundlæggende fundament. Dette ligegyldigt om deltagerne har mødtes mange eller få gange. Og så får jeg altid konkrete ideer og inspiration med hjem.

  Tina Østergaard, Post Nord

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.

Få opdateringer og nyheder om NOCA's kommende aktiviteter. Tilmeld dig vores nyhedsbrev 'NOCAnyt' i dag!

Jeg giver samtykke til NOCAs brug af de data, jeg leverer, og jeg har læst NOCAs persondatapolitik.