Aktiviteter: Temaer

Employee Relations fokuserer på at sikre organisationens evne til at være compliant og handle i overensstemmelse med love og regulativer vedrørende menneskelige aspekter.

Employee Relations - NOCA

Employee Relations handler om at aligne din organisations værdier med dine medarbejderes experience. Det drejer sig om at skabe og levere people practices, som udvikler og opretholder et positivt samarbejdsforhold mellem organisationen og dens medarbejdere. Dette område indebærer også arbejdsret. Specialister skal have en grundig forståelse for, hvordan arbejdsret er skabt og desuden evnen til at sikre, at de er ajour med lovgivningsmæssig udvikling.

Temaet er tilpasset HR Legal Experts og HR-profesionelle med ansvar for Union processes og årlige APV processer. Herudover er temaet også relevant for HR Business Partners og Compensation and Benefit Specialists.

Centrale spørgsmål

 • Hvordan sikrer vi, at vores organisation altid er compliant med nye regler og regulativer vedrørende vores medarbejdere?
 • Hvordan kan vi sikre et positivt og engagerende arbejdsmiljø?

Centralt indhold

 • Arbejdsret
 • Medarbejderpolitikker
 • Mediation
 • GDPR
 • Overenskomster
 • Employee Satisfaction and Engagement
 • APV – Arbejdspladsvurdering

Centrale aktiviteter

Indenfor dette tema har vi på det seneste beskæftiget os med:

 • Skab de bedste rammer for dine medarbejdere på barsel:

  Når en medarbejder skal på barsel, hvad er så arbejdsgivers rolle og muligheder i disse situationer, og hvordan gør vi, hvis der er tale om en sammensat familie, en adoptivfamilie, en familie med to mødre, to fædre eller en enlig forælder? Og når først de er ude, hvordan får vi dem så succesfuldt ind igen? Mødet byder på både et både juridisk og praksis indblik i hvilke tiltag og initiativer, man kan arbejde med for at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen for både medarbejdere og organisation.

 • Persondataloven – Hvad nu?

  I takt med informationssamfundets udvikling har persondataloven vokset sig til et stort og til tider uoverskueligt område, hvori der stadig er mange ubesvarede spørgsmål. Dagen havde et fokus på videndeling og erfaringsudveksling omhandlende Persondataloven og datasikkerhedens fremadrettede problematikker og hvordan vi, som HR-professionelle, skal forholde os til de juridiske retningslinjer.

 • Det juridiske bagved #MeeToo

  #MeeToo-bevægelsen har med lynets hast bevæget sig frem til en lang række brancher, og flere virksomheder i Danmark har allerede været i medierne søgelys. Men hvordan skal vi forholde os til en sag, hvor én eller flere medarbejde har været udsat for sexchikane? Dette møde fokuserede på de juridiske aspekter og udfordringerne for HR og indebar f.eks.: Hvad gør man, når sagen opstår? Hvad er vi forpligtet til? Hvordan kan vi forebygge, at sagen opstår? Hvor meget skal vi regulere?

 • Den nye ferielov

  Her får du muligheden for at se på udfordringerne og ikke mindst de juridiske aspekter af den nye ferielov, og hvordan vi, som virksomhed, skal forvalte dette. Den nye skal være mere gennemskuelig og sammenhængende for lønmodtagerne, uden at hæmme jobmobiliteten. Den skal være administrativt enkel for arbejdsgivere – både på det private og offentlige arbejdsmarked og være i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser, herunder navnlig EU-retten. Dette er store krav at stille, og særligt overgangen til den nye ordning giver udfordringer, som vi må finde løsninger på.

Er du interesseret i endnu mere spændende indhold? Læs mere om alle NOCAs 9 temaer her.

Temaets aktiviteter

onsdag 08 maj 2024

Menopause-Aware Workplaces with CIPD & The LEGO Group

Menopause-Aware Workplaces with CIPD & The LEGO Group Considering that menopause is a stage of  Læs mere
Diversity and Inclusion,  Employee experience,  Employee Relations,  English events,  Learning and Development,  Organisational Development and Design,  Talent Management, 
onsdag 17 apr 2024

HR Tech Day

HR Tech Day Algorithm Art, National Digital Advisor Jan Damsgaard, The Josh Bersin Company and  Læs mere
Diversity and Inclusion,  Employee experience,  Employee Relations,  English events,  Learning and Development,  Organisational Development and Design,  People Analytics,  Talent Management, 
lørdag 30 sep 2023

Ajour på HR-jura 2023/2024

Frist for tilmelding 30. september 2023.   Ajour-møder: Opdatering på HR-jura NOCA-TILBUD: Unik mulighed for  Læs mere
Employee Relations,  HR Legal,  Learning and Development, 

Det siger vores medlemmer ...

 • Med Noca har vi et meget professionelt og unikt netværk, som alle medarbejdere i vores HR afdeling bruger på tværs af positioner og arbejdsområder. Vi oplever, at Noca dækker HR paletten meget bredt og med opdaterede indsigter.

  Anne Magnussen, Head of HR Legal & Operations, Carlsberg

 • NOCA-netværket er et af de bedste netværk jeg har deltaget i. Møderne byder på kvalificerede debatter og input, der giver værdi til både mig og Ørsted.

  Pernille Alberg, Lead HR Business Partner, Ørsted

 • Hos NOCA oplever jeg altid en meget høj grad af faglighed og kvalitet. Og det er fantastisk at træde ind i et rum – virtuelt eller fysisk – hvor folk åbenhjertigt deler ud af erfaringer og udfordringer. Det er værdifuldt!

  Camilla Bille, VP People & Culture, Better Collective

 • NOCA mestrer at skabe arrangementer, der rammer plet inden for HR og ledelse, og som belyser de spændende temaer på en perspektivfyldt, seriøs, skarpvinklet og praktisk anvendelig måde, der inddrager medlemmerne.

  NOCA er som det uundværlige vandhul på savannen, som alle dyrene søger til for at slukke tørsten.

  Henrik Holt Larsen, Professor Emeritus, CBS

 • I min optik tilbyder NOCA HR-professionelle – både chefer og medarbejdere – en unik pallette af muligheder for inspiration, videndeling og netværksskabelse. Da NOCA mange indsatsområder alene er drevet af medlemmernes interesse og engagement, er det aktualiteten i HR-temaerne og ikke økonomisk profit, som driver de mange spændende aktiviteter – og det gør en kæmpe forskel.

  Henrik Ryberg, Chef for Forsvarsakademiet

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.