Kommende Aktiviteter

Biasbevidst ledelse (Online)

16. august 2022
kl. 09.00 - 10.15  CET

Sæt diversitet i spil og træf bedre beslutninger

Diversitet bliver i højere og højere grad en større del af virksomheders strategiske agenda. En af de vigtigste faktorer for at opnå større inklusion på vores arbejdspladser er at praktisere biasbevidst ledelse. Med øget opmærksomhed på de psykologiske mekanismer bag bias kan du undgå de gængse faldgruber, bryde vanemønstre og skaber plads til innovativ fremdrift.

På dette møde kigger vi på diversitet som en grundsten i ledelsesudvikling. En grundsten som kan blokere bias og dermed skabe et bedre og dybere beslutningsgrundlag. Hvordan sikrer man biasbevidst ledelse?

Diversitet er det bedste middel, vi har til at minimere bias, fordi forskellige perspektiver hjælper os til bedre beslutninger. Derfor er det vigtigt, at ledere er biasbevidste nok til at inkludere diversitet i deres teams. HR kan understøtte det inkluderende mindset, så det bliver nemt for lederne at opøve en adfærd, der gør diversitet til den virksomme ingrediens i organisationens udvikling.

Deltag på dette NOCA-arrangement hvor omdrejningspunktet er ’Biasbevidst ledelse’, som er skrevet af Christina Lundsgaard Ottsen og Sara Louise Muhr. På dette arrangement vil vi være i kyndigt selskab af Christina, som vil komme med konkrete nedslagspunkter i bogen.

Nogle af de fokusområder, der bliver kigget på, er:

  • Adfærdsdesign som ledelsesværktøj
  • Psykologisk tryghed
  • Hvordan kan HR være en katalysator for at skabe biasbevidst ledelse?
  • Konkrete ledelsesredskaber som beslutnings kompetence
  • Perspektiver på forholdet mellem magt, relationer og ledelse
  • Mental lederfitness – hvordan ændre vi ledernes mindset?

Er du også interesseret i, hvordan vi kan minimere bias og øge diversitet? Så tag med til dette NOCA-arrangement og bliv inspireret.

Christina - NOCA

Christina Lundsgaard Ottsen, Diversitetsstrategisk ledelseskonsulent, Mannaz

Christina er psykolog og med en ph.d. i tværkulturel diversitet har hun opnået dyb viden om de psykologiske mekanismer bag kognitive bias.
Samlet har hun erfaring fra ti års forskning ved Qatar Universitet og Aarhus Universitet samt fire år som ledelseskonsulent. 

 

Læs mere om NOCA-temaet Diversity and Inclusion!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.