Kommende Aktiviteter

Gør dine medarbejdere til ambassadører for din virksomhed – Employee advocacy i Maersk & PostNord

25. september 2018
kl. 11.30 - 16.00  CET

Indenfor de seneste år har vi set, at Employee Advocacy er blevet ikke bare et trendy buzzword, men noget som flere og flere virksomheder arbejder målrettet med. Udbredelsen af dette kommer i takt med at medarbejderne som privatpersoner har en større og større tilstedeværelse på de sociale medier. Samtidigt bliver grænserne mellem arbejde og privatsfæren stadig mere diffus. Vi er online 24/7 og i konstant flow mellem at dele noget om os selv og følge med i andres posts.

Employee Advocacy - NOCA

Derfor er medarbejderne virksomhedens potentielt største og mest magtfulde ambassadører og ifølge litteraturen er der to grunde til dette

  1. De har tendens til at have et mere relevant netværk med kunder, leverandører og andre vigtige interessenter end virksomheden selv
  2. Deres netværk betragter de indlæg, de deler, som værende mere troværdige og relevante end information fra virksomheden

På dette netværksmøde vil Maersk & PostNord dele deres forskellige tilgange til at arbejde med Employee Advocacy. Begge virksomheder har stået overfor en mediestorm, og på hver deres måde brugt Employee Advocacy i kommunikationen med omverdenen. Men også i ”fredstid” er Employee Advocacy en meget stærk måde for en virksomhed at profilere sig:

Maersk:

Maersk har i flere år nydt godt af millionvis af følgere på sine digitale platforme, og da det store cyber-angreb ramte virksomheden, var de sociale medier helt afgørende for kommunikationen med omverdenen. For nyligt er medarbejdernes digitale aktivitet og rækkevidde også blevet en del af virksomhedens strategiske arbejde på sociale medier. Resultaterne efter 18 måneder indikerer, at medarbejderne meget vel kan være den vigtigste ressource – også på de sociale medier.

Hør hvordan Maersk har grebet Employee Advocacy an, og hvilken påvirkning dette har haft på virksomhedens digitale aftryk. Jon Black Andersen, Director, Corporate Branding, hos A.P. Moller – Maersk, vil fortælle om Maersk’ opstart, den efterfølgende pilot med 700 medarbejder-ambassadører – og om hvordan Maersk har fortsat det strategiske med Employee Advocacy.

PostNord:

I PostNord begyndte arbejdet med at fortælle medarbejdernes egne historier i 2016/17, samtidig med at medierne rasede i både Sverige og Danmark. Den nok lidt ensidige presseomtale var endnu en god grund til at fortælle historier om arbejdspladsen, som kunne være med til at nuancere billedet. I PostNord arbejder de med Employee Advocacy på den måde, at medarbejderne skriver om det, der optager dem i det daglige arbejde.

Hør hvordan PostNord startede det op ved hjælp af interne ressourcer og et håndholdt system. Tina Østergaard, HR Strateg i PostNord, vil fortælle om, hvordan hun kom i gang med Employee Advocacy, hvilke hindringer og muligheder, der er undervejs og hvilken effekt, hun har set af at have cirka 10 ambassadører med på rejsen.

Kom og stil de gode spørgsmål. Her er nogle af vores:

  • Hvordan kommer man godt i gang?
  • Hvilke medarbejdergrupper skal prioriteres?
  • Hvad er barriererne?
  • Hvilket indhold vil medarbejderne dele?
  • Hvilke kanaler er vigtigst?
  • Hvordan kan effekten måles?
  • Og hvad kræver det i form af daglige håndtering?

Disse og mange andre spørgsmål vil vi adressere på dette møde i kyndigt selskab med Jon og Tina – og ikke mindst dig. Hvad betyder Employee Advocacy for dig og din virksomhed?

Sammen bliver vi klogere!

Som inspiration til mødet kan du her læse hvad de to virksomheder selv skriver om deres arbejde med Employee Advocacy:

rsk: Our learnings from a six-month employee advocacy pilot

PostNord: EmployeeAdvocacy1 – Hvorfor en stemme mere? 

EmployeeAdvocacy2 – Go! 

Praktiske informationer

Hvornår:  

25. september fra kl. 11.30-16.00

Sandwich bliver serveret mellem 11:30-12:00, hvorefter dagens program starter.

Hvor: 

Hedegaardsvej 88, 2300  København S

Der er gratis parkering på Hedegaardsvej el. Amager Standvej.
Kommer du med offentlige transportmidler, tager det 5 minutter at gå fra femøren Metrostation.

I NOCAs tema om ‘Employee Experience‘ kan du lære mere om emnet.
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.