Kommende Aktiviteter

Hvorfor er søvn vigtig? – Online møde

22. maj 2019
kl. 08.00 - 09.50  CET

Forstå indflydelsen af søvn på performance

 

Er søvn et forretningsproblem? Det er det! For en god nats søvn øger trivsel, men det kan også øge produktiviteten og kreativiteten og hjælpe med at fremme innovation hos medarbejderne.

 

Hvorfor er søvn vigtigt? - NOCA

 

I et moderne samfund med fart på kan det virke som komplet spild af tid at sove. Man udretter jo ingenting, mens man sover. Alligevel har et menneske brug for mindst syv timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne.

For du kan ikke bare sove, når du bliver gammel. Søvnmangel gør dig langsommere og svækker din evne til at holde fokus på en opgave. Dette sker efter bare én nat med for lidt søvn. Talrige forsøg har vist at man skal have mellem 7 og 9 timers søvn per døgn for undgå, at hjernens funktion svækkes. Det er faktisk mere sandsynligt at blive ramt af lynet end at være en af de få, der kan klare sig med 6 timers søvn.

Det er ovenikøbet bevist, at man efter nogle dage med søvnmangel mister evnen til selvindsigt. Det vil sige, at man mister evnen til at vurdere, om man er påvirket af søvnmangel og dermed er dårligere til sit job eller mere ineffektiv, end man behøvede at være.

Tag med til dette netværksmøde hvor Birgitte Rahbek Kornum vil gå i dybden med søvnens betydning for dig og dit velvære. Birgitte vil tage udgangspunkt i sin nye bog ”Forstå din søvn” som bygger på den nyeste forskning om, hvad søvn er, og hvorfor det er vigtigt at sove nok hver nat.

På dette online netværksmøde vil der også være fokus på at forstå, hvorfor det også er vigtigt, at vi ud fra et forretningsperspektiv, skal have et større fokus på medarbejdernes søvnrytmer for søvn kan have en positiv indflydelse på performance.

 

Fun Fact 

Faktisk har REM søvn drømmende ført til nogle bemærkelsesværdige resultater:

Beatles sangen “Yesterday” and “Let it be” kom først til Paul McCartney i hans drømme, og den russiske kemiker og opfinder Dmitri Mendeleev skabte det periodiske system med elementer omfattende indbyggede byggesten af ​​naturen – mens han drømte

 

Susie Lynge

Birgitte Rahbek Kornum er hjerneforsker og har specialiseret sig i søvnens biologi. Hun har en PhD grad fra Københavns Universitet og har arbejdet som forsker både i USA på Stanford University og i Danmark på Rigshospitalet. I dag er hun lektor på Københavns Universitet, hvor hun forsker i søvn og søvnsygdomme.

Ud over sin forskning bruger Birgitte Rahbek Kornum en del tid på at formidle viden om søvn. Hun er en erfaren foredragsholder og forfatter til bogen ’Forstå din søvn’, som udkom på Gyldendals forlag i 2019.

Interesserer du dig for ‘Employee Experience‘? Læs mere om det her.
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.