Kommende Aktiviteter

Sundhedsdag – Investeringen i Fysisk og Mental sundhed

23. september 2024
kl. 09.30 - 15.30  CET

Samfundet står overfor store udfordringer i forhold til vores sundhed. Vores livsstil med begrænset fysisk aktivitet og let adgang til usunde madvarer har ført til en stigning i livsstilssygdomme, samtidigt med at psykiske lidelser som stress fortsat ses som et stigende problem. Denne udvikling truer samfundets vigtigste kapital – arbejdsstyrken. Der er behov for en samlet indsats for at øge befolkningens sundhed – fysisk og mentalt.

Fremtidens arbejdspladser spiller derfor en central rolle i forhold til at prioritere og investere i medarbejdernes sundhed og trivsel. Som et sted, hvor vi tilbringer en stor del af vores tid og opretholder vigtige sociale relationer, er det en velegnet arena for sundhedsfremmende initiativer.

Hvorfor sætte fokus på mental og fysisk sundhed? Her er blot nogle få eksempler:

  • Ballisagers kandidatanalyse fra 2023 viser, at kandidater vurderer stresseforebyggelse og virksomhedernes medansvar for medarbejdernes fysisk helbred, som vigtigere parametre end fx at virksomheden er på forkant med den teknologiske udvikling, agerer klimabevidst m.v.
  • Forskning viser, at en investering i sundhedsfremmende initiativer på arbejdspladsen kan reducere sygefraværet markant.
  • Sundhedsordninger bidrager også til en øget medarbejdertilfredshed og engagementet.
  • Når medarbejdere oplever, at deres arbejdsgiver prioriterer deres sundhed og trivsel, føler de sig mere værdsat og motiverede til at yde deres bedste.

Dette kan resultere i højere produktivitet, færre sygedage samt en lavere personaleomsætning, som alt sammen er fordelagtigt for virksomhedens bundlinje.

Lyder det interessant?

Gør dig klar til en berigende dag med NOCAs Sundhedsdag, hvor du vil blive præsenteret for en bred vifte af indlæg fra både praktikere og eksperter inden for sundhedsområdet. Fra praktiske initiativer til mere overordnede perspektiver på sundhed, vil dagen byde på en spændende blanding af indsigt og inspiration.

Dagens fokus: 
Vores invitation vil løbende blive opdateret med flere spændende talere og deres fokusområder. Hidtil har vi fået bekræftelse fra ATP, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og BIOhackere/High performance coaches.

Psykisk arbejdsmiljø

Det psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for medarbejderes helbred og trivsel og for deres muligheder for at løse deres arbejdsopgaver. I dette oplæg fortæller Thomas Clausen om, hvad det psykiske arbejdsmiljø er for noget og stiller især skarpt på, hvorfor det er vigtigt at gøre en indsats omkring det psykiske arbejdsmiljø og hvad man især skal være opmærksom på, når man sætter gang i en arbejdsmiljøindsats på sin arbejdsplads.

ATP – Case

Maria Vahr Glorvigen fortæller om to konkrete cases, der viser, hvordan ATP arbejder strategisk med sundhedsinitiativer. I kan se frem til høre om ATP´s første erfaringer med en Sundhedsuge, og om hvordan de har nedbragt gravides sygefravær med 17 % på blot et år!

BIOhacking

Jeanette Oxlund og Nickolai Damgaard vil fortælle om deres arbejde med fysisk og mental sundhed i danske virksomheder. Det ganske særlige ved deres arbejde er, at de arbejder med anonymiserede KPI’er, så du og din virksomhed, kan sætte mere præcist ind, hvor behovet er.
I anden del af deres oplæg, vil de give en smagsprøve på nogle af de tiltag, de arbejder med i virksomhederne, som du kan tage med dig hjem og nemt begynde at implementere. Glæd dig til ro og hurtigt skabelse af energi!

Tilmeld dig allerede i dag! Da antallet af pladser er begrænset, er det først til mølle-princippet, der gælder.

(Invitationen opdateres løbende, ift. flere oplægsholdere)

Dagens oplægsholdere:

Thomas Clausen, Seniorforsker

Thomas Clausen er seniorforsker hos Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø hvor han har været ansat siden 2004. Hans baggrund er Cand.Scient.Pol og Ph.d. fra Københavns Universitet, og har sit primære fokus på psykosocialt arbejdsmiljø. Thomas forsker i psykisk arbejdsmiljø i bred forstand og har blandt andet fokuseret på betydningen af positive faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Han engagerer sig i flere projekter hos NFA bl.a. indenfor sociale relationer, social kapital og har i øjeblikket et stærkt fokus på arbejdsmiljøkompetence, der netop kan ses som en vigtig forudsætning for en effektiv lokal arbejdsmiljøindsats.

Maria Vahr Glorvigen, HR-udviklingskonsulent

Maria er HR-udviklingskonsulent i ATP. Hun er uddannet Cand.San i sundhedsfremme og sundhedsstrategier, og har mere end 5 års erfaring med projektledelse og strategisk konsulentarbejde indenfor arbejdsmiljø, sundhed og trivsel.  

Nickolai Damgaard Jeanette Oxlund

Jeanette Oxlund & Nickolai Damgaard 

Jeanette og Nickolai er anerkendte eksperter inden for biohacking. De har sammen udviklet et koncept, MASTER OF ENERGY™, der bygger på den dybe forståelse af body/mind forbindelsen – en forbindelse, der er stærkere end de fleste af os tror og som ofte er nøglen til ægte personlig udvikling. Med Jeanette og Nickolai som dine guider er du sikret en rejse ind i biohacking-verdenen på allerhøjeste niveau og muligheden for at komme tættere på dit optimale potentiale. 

 

Læs mere om NOCA temaet Employee experience her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.