Kommende Aktiviteter

Ansatte på SoMe – hvad skal vi være opmærksomme på?

02. juni 2022
kl. 08.30 - 12.00  CET

Med sociale medier som en integreret del af hverdagen er der ikke langt fra tanke til udbredelse af budskaber. I nogle tilfælde er ansatte på SoMe en gave til organisationen og et vilkår som i flere henseender integreres i kommunikationsplanerne. I andre tilfælde er det en ekstra udfordring, der øger risikoen for et dårligt omdømme.

Men hvor går grænsen for ansattes ytringsfrihed, og hvilke reaktionsmuligheder kan arbejdsgiver gøre brug af for at sikre myndighedens og arbejdspladsens omdømme uden samtidig at eksponere sig for kritik?

Uanset organisationens strategiske stillingtagen til SoMe befinder private arbejdsgivere sig ofte i en situation, hvor de bliver mødt med ytringer fra medarbejdere, der kan synes at stå i modsætning til samarbejds- og loyalitetspligten. 

Fordele og ulemper ved ansatte på SoMe

På dette NOCA-møde vil vi se nærmere på fordele og ulemper ved at have ansatte på SoMe. Vi vil se på de juridiske aspekter og kigge nærmere på de private ansattes ytringsfrihed og organisationers reaktionsmuligheder. Hvilke typer af udtalelser er beskyttet af ytringsfriheden? Og hvilke regler og retningslinjer kan arbejdsgiver fastsætte for medarbejderes ytringer? Dette ser vi på i kyndigt selskab med Søren Skjerbek og Christian Clasen fra Norrbom Vinding.

Herudover vil du også høre Jakob Thrane fra Tryg fortælle om hvordan man kan arbejde med ansatte på SoMe som medarbejderambassadører. Hvilke etiske overvejelser bør man gøre sig? Hvordan skal det interne set up og samarbejde omkring SoMe se ud? Og hvordan håndterer vi i det hele taget frygten for at slippe medarbejderne løs på de sociale medier?

Tryg vil som praksis case komme ind på

  • Hvordan skaber man et stærkt community af medarbejderambassadører?
  • Hvornår kan det karakterisere det som en succes?
  • Hvilken læring har Tryg fået hen ad vejen?
  • Frygten for at slippe medarbejderne løs på de sociale medier
  • Etiske overvejelser

Det juridiske perspektiv vil fokusere på

  • Hvilke typer af udtalelser er beskyttet af ytringsfriheden?
  • Hvilke begrænsninger gælder for ytringsfriheden?
  • Hvordan bør indkaldelse til- og håndtering af samtaler om ansattes offentlige ytringer foregå?
  • Hvordan er samspillet mellem på den ene side ytringsfriheden og på den anden side medarbejderes samarbejds- og loyalitetsforpligtelse?
  • Hvilke regler og retningslinjer kan arbejdsgiver fastsætte for medarbejderes ytringer?

Jakob Thrane - NOCA

Jakob Monajemzadeh Thrane, Employer Branding Manager, Tryg
Jakob har været hos Tryg I snart 3 år, hvor han har arbejdet med udvikling og rekruttering. Han varetager nu rollen som ansvarlig for deres Employer Branding for Danmark, Norge og Sverige.Derudover beskæftiger Jakob sig bl.a. med onboarding, employee advocacy og partnerskaber med uddannelsessektoren.
Før sin tid hos Tryg har Jakob arbejdet udvikling og læring hos blandt andre COLECO og Rigspolitiet.

Christian Norrbom V

Christian K. Clasen, Partner, Norrbom Vinding

Christian har været hos Norrbom Vinding i mere end 25 år. Han beskæftiger sig med alle aspekter af arbejds- og ansættelsesretten, men har følgende særlige interesseområder: Kollektiv arbejdsret, medarbejderforhold, sportsret, CSR og ligebehandling. Christian har været ekstern lektor på CBS og KU, National correspondent, European Employment Law Cases og Medlem af European Employment Lawyers Association (EELA), Dansk Forening for Arbejdsret og AnsættelsesAdvokater.

Søren- NOCA

Søren Skjerbek, Partner LLM, Norrbom Vinding

Søren har været hos Norrbom Vinding i mere end 16 år. Han beskæftiger sig med alle aspekter af arbejds- og ansættelsesretten, men har følgende særlige interesseområder: Kollektiv arbejdsret, Offentlige myndigheders og privatiserede selskabers medarbejderforhold, Tjenestemandsret og forvaltningsret, retsagsførelse, persondata og diskrimination samt forvaltnings- og offentligretlige sager. Søren er medlem af International Bar Association (IBA), AnsættelsesAdvokater og Dansk Forening for Arbejdsret.

Bemærk: Dette arrangement henvender sig primært til private organisationer. Som ansat i en offentlig organisation, er du naturligvis meget velkommen til at komme og blive inspireret, men vi vil ikke udfolde de særlige forhold der gælder for offentlig ansattes ytringsfrihed ift. det juridiske aspekt.  

Læs mere om NOCA-temaet ‘Employee Relations‘!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.