Kommende Aktiviteter

Distanceledelse – effektivitet på trods af afstand

Sådan gør du afstandene kortere og sikrer effektivitet på tværs af arbejdssteder

Der er afgørende forskelle mellem at arbejde på samme fysiske arbejdsplads eller virtuelt, hvor kollegaerne er spredt over flere arbejdssteder. Det gælder uanset om samarbejdet sker mellem lokationer i ind- eller udland, i private virksomheder eller offentlige organisationer. Afstande kan skabe flere former for psykologiske afstande, og som leder eller projektleder må du aktivt arbejde på at bygge tillidsfulde relationer mellem dig og dine medarbejdere og kolleger.

Distanceledelse - NOCA

Deltag i dette netværksmøde og få ny inspiration til hvordan du kan knække koden til distanceledelse – du får bl.a. svar på disse spørgsmål:

  • Hvordan skaber jeg værdi i balancen mellem tilstedeværelse og tilgængelighed?
  • Hvordan skaber jeg nære, tillidsfulde relationer trods fysiske afstande?
  • Hvordan kan vi bygge tværgående fællesskaber, hvor den virtuelle adfærd som et fælles ansvar skaber nye arbejdskulturer?

Oplægsholdere:

Lars Pedersen, forfatter af bogen ”Er der en leder til stede?”, giver konkrete eksempler på, hvordan man i praksis kan håndtere de udfordringer, som den distribuerede organisationsform giver. Endvidere bliver du introduceret til et par konkrete værktøjer, som du kan anvende i din organisation.

Rikke Kristine Nielsen, Associate Professor på Aalborg Universitet, vil fortælle om de nyeste tendenser indenfor feltet og dele sine erfaringer med virtuelle møder og de såkaldte ”digitale indfødte”, som ikke nødvendigvis er forprogrammeret gode til at bruge virtuelle mødeteknologier. Hun vil udfolde hvilke kompetencer denne nye digitale generation derimod kan bidrage med.

Maria Kofod, Vicekoncerndirektør for Organisation & Strategi hos DLG, vil give et praksisnært blik på, hvordan man etablerer en god distanceledelse, når der er behov for samarbejde både lokalt, nationalt og globalt. DLG har et fokus på distanceledelse, idet de er en stor international koncern, som er ejet af danske landmænd og derfor er spredt over hele landet og i Europa.

Til dette møde vil du have mulighed for at høre mere om bogen: “Er der en leder til stede?” 
”Er der en leder til stede?” giver inspiration fra teori og forskning såvel som erfaringer fra praksis. Hvert kapitel indeholder inspiration til handling – processen som du kan anvende i praksis til at styrke kompetencer i distanceledelse og virtuelt samarbejde. Desuden er der igennem bogen en række refleksionsspørgsmål, som kan bygge bro mellem udfordringerne i din hverdag og bogens temaer. Med bogen bliver du klædt på til at tage nye initiativer og skabe ny adfærd i den virtuelle organisation med henblik på at styrke nærvær, fælleskab og effektivitet.

 

Vil du vide mere om “Learning and Development”? Læs mere om temaet her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.