Kommende Aktiviteter

God ledelse eller god nok ledelse? (Online)

02. september 2021
kl. 09.00 - 10.30  CET

Hvad er god ledelse og hvornår er ledelse god nok? Dette er spørgsmål, som vi både som ledere, men også som HR-funktion, måske oftere bør stille os selv.

Ser vi på begrebet ’god nok ledelse’ så skal det ses som en modvægt til, at man som leder ofte lader sig forblænde af uopnåelige idealer om perfekthed i ledelsesarbejdet, hvilket resulterer i, at mange ledere enten udøver såkaldt hård ledelse eller går helt over i den anden grøft og praktiserer blød ledelse. Der vil blive argumenteret for, at begrebet ’god nok ledelse’ kan bidrage til selvindsigt og øget fokus på medarbejderrelationer.

God ledelse - Karsten Mellon

Ledelsesbegrebet er både komplekst og udefinerbart på samme tid. Derfor vil vi på dette netværksmøde få besøg af Karsten Mellon, som vil give os en teoretisk og filosofisk tilgang til ledelsesbegrebet.

Dette vil Karsten gøre med udgangspunkt i antologien ’God ledelse’, som han er redaktør og medforfatter på, og som udkommer til sommer.

På mødet er fokus på refleksion, perspektivering og dialog, og vi vil derfor ikke dykke ned i praktiske cases, konkrete værktøjer eller processer. Du får således ikke en entydig forklaring eller klare rammer for, hvad ’god ledelse’ er. I stedet vil du blive præsenteret for begreberne ’god ledelse’ og ’god nok ledelse’ på en mangfoldig og nuanceret måde. Ambitionen er, at du som HR-professionel får inspiration til, hvordan vi bedst kan hjælpe lederne og os selv med at navigere på ledelsesområdet.

Citat: Hvad der er god ledelse i dag, er ikke nødvendigvis god ledelse i morgen. Ikke desto mindre må vi begynde et sted. (Karsten Mellon)

Karsten Mellon - NOCA

Karsten Mellon, Ledelsesforsker, ph.d.

Karsten er ekstern lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, hvor han underviser på ‘Master i gymnasiepædagogik’, ledelseslinjen. Herudover er han tilknyttet Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet og Københavns Professionshøjskole.

Karsten er også Associate Member ved The Taos Institute, USA, og er bl.a. forfatter til ‘Pissedårlig ledelse’ (2020) og ‘Socialkonstruktionisme – ledelse og organisation’ (2020) og redaktør af bl.a. ‘Mod i ledelse’ (2020) og ‘Mod i kriseledelse’ (2020).

Læs mere om NOCAs tema ‘Learning and Development’ lige her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.