Kommende Aktiviteter

Karrierebegrebet fornyes! (Online)

18. marts 2021
kl. 09.00 - 11.30  

Karrierebegrebet er under kraftig udvikling og i takt med, at virksomhederne organiseres agilt,  projektbaseret og skal forstås som en del af et økosystem, er det afgørende at få nye perspektiver på karrierebegrebet.

Den mere og mere fleksible arbejdsstyrke og organisering er ved at fjerne de traditionelle organisatoriske grænser, som vi har vænnet os til fra de traditionelle, bureaukratiske og hierarkiske organisationer. Så hvad sker der med vores fast definerede lederkompetencer, karrieresystemer og talent management programmer, og hvordan kan vi overhovedet tale om karriere i fremtiden?

Careers - NOCA

Forskerperspektivet:

På mødet vil forsker Iben Stjerne fra Copenhagen Business School give os indblik i udviklingen og de mest aktuelle karrieretendenser f.eks.:

  • Forsvinder organisatorisk definerede karriereveje, dvs. én organisation, én profession, ét spor?
  • Forsvinder de lineære karriereveje? Og hvordan kan man tale om non-linearitet?
  • Fra kontinuitet til diskontinuitet
  • Karrieren starter senere og med et højere uddannelsesniveau ved éntre
  • Karriere krydser ‘grænser’ – fokus på boundaryless careers
  • Karriere-selvledelse – Er det individets eget ansvar? Og hvilket ansvar har organisationerne?

 På mødet vil vi diskutere, hvor stærke disse trends i virkeligheden er. Hvor meget forandres verden egentlig?

Praktiker-perspektivet: 

Til arrangementet vil du også møde Thomas Clement-Christensen. Thomas er uddannet psykolog og har, igennem mere end 20 år, arbejdet med udvikling af ledere og talenter i førende virksomheder. Thomas vil særligt fokusere på, hvordan samfundsmæssige bias og de organisatoriske begrænsninger i struktur og praksis begrænser virksomhedernes og medarbejdernes mulighed for at tilbyde og forfølge nye karriereveje. Du vil blive inviteret til at diskutere, hvordan vi udvikler en mere moderne og tidssvarende forståelse af karrierebegrebet.

Oplægsholderne:

Thomas Clement-Christensen - NOCA

Thomas Clement-Christensen, People and Culture Lead, Coloplast.

Thomas har 20 års erfaring som erhvervspsykolog og har en bred baggrund med både psykologi og HR fra store, danske og udenlandske virksomheder. Bl.a. har Thomas arbejdet hos Demant, LEO Pharma, Getinge og Deloitte og har både varetaget stillinger i Asien, Australien/New Zealand og det europæiske marked. Thomas er uddannet cand.psych. fra Københavns Universitet.

Iben Stjerne - NOCAIben Stjerne er Assistant Professor på Copenhagen Business School, Institut for Organisation.

Hendes primære forskningsfelt er indenfor Human Resource Management og fleksibel organisering, hvor hun blandt andet har forsket i projektbaserede organisationer og undersøgt karriere og talent management praksis.

Du kan læse meget mere om NOCAs tema ‘Learning and Development’ lige her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.