Kommende Aktiviteter

Gamification i HR-processer

03. maj 2022
kl. 13.00 - 17.00  CET

Mærk ilden! Kom helt tæt på gamification i HR-processerne

Forestil dig at din organisations medarbejdere og ledere er lige så motiverede og engagerede af jeres HR-processer, som når de i fritiden kæmper om at slå rekorden i CandyCrush, lever sig ind i Game of Thrones eller nedkæmper virtuelle fjender i Call of Duty. Ville det ikke være genialt?

En af de største udfordringer i mange danske organisationer er at engagere medarbejdere og ledere i læring og udvikling af vores organisationer. Måske er det derfor, at flere og flere organisationer benytter sig at gamification af HR-processerne som en effektiv implementeringsmetode.

Hvad er gamification?

Gamification er et greb som i højere grad bringes i anvendelse som en måde at engagere mennesker i læring. Indenfor den organisatoriske læring sniger gamification sig også mere og mere ind i udviklingen af vores ledere. Perspektivet er, at ledelse ikke er noget, der bare kan læres men noget, der skal erfares. Brugen af gamification giver mulighed for at spejle virkelighedens situationer i leg og giver derfor mulighed for at danne erfaringer med virkelighedens problemstillinger på godt og ondt. Ofte forbindes gamification med at gøre læringen ’sjov’ – men som værktøj kan det også anvendes til at danne erfaring med de ubehagelige situationer på arbejdspladser eller i ledelse. Når vi bruger gamification til at skabe frustrationer og provokationer, giver det ledere mulighed for at forholde os virkelighedsnært til de problemstillinger, der kan opstå i en ledelsesmæssig hverdag.

Forbered dig på, at dette NOCA-arrangement bliver et læringsforløb, hvor du kommer helt tæt på metoden omkring gamification. Som deltager skal du investere dig selv og bidrage aktivt under hele mødet, hvor du kommer til at stifte bekendtskab med følgende:

  • CHRO’ens perspektiv på gamification i HR-processerne Trine Ahrenkiel, CHRO, Nykredit
  • Gamification som løftestang for strategien, Ask Agger, CEO, Workz
  • Forskningsmæssige betragtninger bag gamification, Thomas Duus Henriksen, Ph.d. i Læringsspil for Voksne og Lektor på Aahus Universitet
  • Workshop – gamification i praksis. Henrik Georg Andersen, Nykredit, og Christian Harpelund vil facilitere en workshop baseret på Atlas bank, som er en gamificeret læringsoplevelse skabt til Nykredits ledere: Et spil med virtuel ledelse, virtuelle medarbejdere og meget virkelighedsnære problemer!

Trine Ahrenkiel - Nykredit

Trine AhrenkielHR, Kommunikations- & Marketingdirektør, Nykredit.

Trine har arbejdet i Nykredit i 7 år, hvor hun har ansvaret for både HR, kommunikation og marketing og er en del af Nykredits eksekutiv komité. Derudover sidder hun i bestyrelserne for Finanssektorens Uddannelsescenter, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Danish Society for Education and Business samt Nykredit Mægler. Før Trine kom til Nykredit, var hun 8 år hos Danske Bank, hvor hun var Head of Marketing & Communications i Personal Banking.

Henrik Georg Andersen - Nykredit

Henrik Georg Andersen, Chefkonsulent, HR Development, Nykredit.

Henrik har flere års erfaring med forretningsudvikling og er i dag en del af HR Development-teamet hos Nykredit. Henrik arbejder med leder- og talentudvikling – og han var projektleder for Nykredits Ledelsesakademi. Henrik har været ansat hos Nykredit i 21 år, hvor han startede som finanselev og nu er chefkonsulent i HR Development.

Christian Harpelund - NOCA

Christian Harpelund, Business Psychologist, Consulting Partner, Leapeo

Christian er uddannet organisationspsykolog og har arbejdet med organisationsudvikling og læring siden 1996. Christian har selv været leder både i offentligt regi i Danmark, i sine egne start-ups og som udviklingschef i et kinesisk konsulenthus. Christian har specialiseret sig i at arbejde med læringsarkitektur, gamification og serious games og har skabt og udgivet en række læringskoncepter indenfor ledelse og HR. Christian fungerer i dag som CEO for virksomheden Zimulate.

Ask Agger - NOCA

 

Ask Agger, er adm. direktør og partner i Workz A/S. Han er ekspert i forandringsledelse, storytelling og involvering og fungerer som rådgiver for en bred kreds af landets største virksomheder. Forandringsbureauet Workz er specialister i involvering og blandt verdens førende udviklere af spilbaserede procesværktøjer og ledelsessimulationer. 

Thomas Duus - NOCA

 

Thomas Duus Henriksen er lektor på Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet og EL på Institut for Organisation på CBS. Thomas har de sidste 15 år forsket i brugen af læringsspil og simulationer i organisationsudvikling og human ressource development.

 

No show fee: For at sikre en god afvikling af mødet vil tilmeldingen være bindende pr. d. 20. april. Afbud herefter eller no show vil medføre et no show fee på kr. 650 kr. + moms.

Læs mere om NOCA-temaet “Organisational Development and design” og “Learning and Development”
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.