Kommende Aktiviteter

Paradoksledelse – værktøjer til håndtering i praksis

Ledelse (og særligt paradoksledelse) og HR er ikke et spørgsmål om enten-eller, men snarere både-og. Man kan ikke vælge mellem elite eller bredde i kompetenceudvikling eller mellem leadership eller management – man må finde den rigtige balance. Men hvordan finder man den balance og udøver ’både-og-ledelse’?

Paradoksledelse - NOCA

 

Med afsæt i forskning og erfaringer fra praksis præsenterer den nye bog ’Både& – Værktøjer til effektiv paradoksledelse’ paradokshåndteringens 5 faser, 15 nye ledelsesværktøjer og 25 pejlemærker at navigere efter, når du skal håndtere paradokser i praksis.

Bogen har fået 5 stjerner i Jyllandsposten, og du kan læse omtalen her!

På dagen vil du møde medforfatterne på den nye bog ’Både&’ Rikke Kristine Nielsen og Mette Mogensen. De vil give en introduktion til paradoksledelse, og deltagerne vil få muligheden for at indgå i en diskussion af hvilke paradokser, de selv døjer med og få et indblik i, hvordan man kan arbejde med paradokser i praksis.

Hvordan kan man så arbejde med paradokser i HR og ledelse?

Rikke og Mette vil introducere det forskningsprojekt, som gik forud for udarbejdelsen af bogen. På baggrund af dette vil de skitsere den ’køreplan’ for paradoksledelse, som Både& lægger op til. Herudover vil de facilitere en øvelse for deltagerne ved at dykke ned i et konkret værktøj til paradokshåndtering. Øvelsen og det dertil knyttede værktøj vil blive rammesat ift. bogens overordnede køreplan, og Rikke og Mette vil præsentere os for, hvordan man selv kan arbejde videre med temaerne.

På dagen vil du også møde Peter Larsen, som blandt andet er bestyrelsesformand i håndværksvirksomheden Snedkermester Arne Pedersen. Peter og virksomhedens ledelse har brugt deres deltagelse i forskningsprojektet som del af en større organisations- og ledelsesudviklingsindsats i organisationen, og Peter vil på dagen føre os igennem deres arbejde med paradokser i projektet samt fortælle om såvel de organisatoriske som de individuelle paradokser, som de har arbejdet med. Som optakt kan du her se en kort video (3,5 min.), som virksomheden har lavet omkring deres deltagelse i projektet og deres arbejde med at styrke ledelsen i organisationen: https://www.youtube.com/watch?v=cGUuQymrxg8.

Rikke K. Nielsen - NOCA

Rikke Kristine Nielsen

Ph.d., er lektor i organisationskommunikation ved Institut for Kommunikation & Psykologi, Aalborg Universitet i København.  Rikke forsker i tværgående ledelses- og udviklingsprocesser med særligt fokus på paradokser og samarbejde på tværs af organisatoriske, kulturelle og faglige grænser, i særdeleshed i internationale virksomheder og på tværs af forskning og praksis. Rikke er også medforfatter på den forskningsbaserede lederhåndbog ’Både&’.

Mette Mogensen - NOCA

Mette Mogensen

Ph.d., er postdoc ved Institut for Organisation, Copenhagen Business School. Mette forsker i psykisk arbejdsmiljø, HRM og ledelse i både offentlige og private organisationer, med særlig interesse for arbejdsliv, arbejdets organisering samt metoder og teknologier til udviklingen af de menneskelige ressourcer. Mette er også medforfatter på den forskningsbaserede lederhåndbog ’Både&’

Mette Mogensen - NOCA

Peter Larsen

Peter er bestyrelsesformand i 3 virksomheder og har de sidste 5 år arbejdet med  ledelsesrådgivning via sin egen virksomhed: Stratex – Fra strategi til eksekvering. Peter´s fokus er på scale-up virksomheder, hvor behovet for strategisk tænkning, ledelse og vækst af både top- og bundlinje bliver tydeligt. Der trækkes på kompetencer fra en baggrund som ingeniør, suppleret med danske og internationale ledelsesuddannelser, samt 20 års erfaring med ledelse og HR.

 

Du kan også se eller høre mere om paradokser her:

Værktøj/paradokshåndtering: Sådan træffer du bedre beslutninger!

Er du paradoksparat?

Video om Paradokshåndtering i praksis!

Ønsker du af afmelde dig arrangementet, skal dette senest gøres et døgn før.

Der er et No-show fee på 500 kr. ekskl. moms. 

Du kan læse mere om NOCAs tema ‘Learning and Development’ lige her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.