Kommende Aktiviteter

HR i Skyen – En rejse ind i fremtiden

29. maj 2017
kl. 10.00 - 14.00  

Digitalisering er fremtiden, og er blevet et afgørende konkurrenceparameter for mange virksomheder. Tidligere undersøgelser viser dog, at HR er en af de funktioner i de fleste organisationer, der er mindst avanceret, når man taler om digitalisering. HR kan dog med fordel være digital frontløber, da HR er kernen i mange organisationer og den funktion, som mange nye medarbejdere stifter bekendtskab med først. Digitaliseringen tjener således flere formål, da den hjælper os med at gøre processer nemmere og hurtigere, og samtidig betyder digitaliseringen at vi kan vinde de rigtige medarbejdere og kunder.


Temamøde den 29. maj 2017 med DSB og DLG.

 

I DSB er de i fuld gang med at implementere SMART HR, en ny pakke af HR programmer som ligger i skyen. Med det følger helt nye kompetencebehov og driftsopgaver i HR. Projektet er initieret af IT afdelingen, men meget hurtigt blev det tydeligt, at det er et fælles projekt imellem IT og HR.

Der er dog pt nogle udfordringer ift. styring af projektet – hvem har hvilke roller og ansvar?, og samtidig er DSB under et vist tidspres, da det er planen, at første modul (Performance & Goals) skal være implementeret i tredje kvartal af 2017. Efterfølgende er det planen, at der skal rulles yderligere to til tre moduler ud henover det næste års tid. 

 
HR i skyen - NOCA

På dagen vil vi møde HR projektleder i DSB Stina Winther Nielsen, der vil fortælle omkring DSB SMART HR projektet og de udfordringer de er stødt på indtil nu.

Vi får også lejlighed til at møde underdirektør for HR Udvikling Annika Jacobsen, der i sin egenskab af styregruppeformand for projektet SMART HR, også vil fortælle lidt om den strategiske baggrund for at igangsætte projektet og visionerne for hvor DSB skal være om et par år.

I DLG har HR været i skyen siden starten af 2015, og på dagen vil du får lejlighed til at høre HR udviklingschef Signe Birgitte Schmid give input omkring baggrunden for projektet, formålet og selve implementeringsfasen. Derudover vil du også få indblik i hvordan DLG er organiseret omkring driften og den løbende opdatering af systemet, herunder IT’s rolle, og arbejdsdelingen mellem IT og HR.

Fra DLG deltager desuden HR Projektkonsulent Jesper Thranholm Nielsen, der har deltaget i implementeringsprojektet fra start til slut, samt sidder med ansvaret for systemet i det daglige. Han vil ud fra en brugeroplevelse – både fra ledere og medarbejdere –  fortælle om hverdagen, udfordringerne og glæderne ved at sidde i HR med ansvaret for systemet.

For begge organisation er der en række spørgsmål som DSB og DLG vil knytte an til undervejs, men som vi også vil får lejlighed til at drøfte undervejs:

  • Hvordan ”sælger man” ideen om HR systemer i skyen inkl. de nye arbejdsmetoder og behovet for nye kompetencer til HR konsulenterne?
  • Hvordan sikrer man et godt samarbejde mellem IT og HR, når HR fremover får en langt større rolle ift. releases?
  • Hvordan sikrer man et godt buy-in ude i forretningen, særligt blandt lederne?
  • Hvordan sikrer vi en ordentlig datakvalitet, når lederne selv taster i systemet og er ansvarlige for ændringer?

 

Kom og vær med til et spændende temamøde, hvor vi får input fra DSB og DLG, og ikke mindst for lejlighed til at diskutere de udfordringer mange af os står over for, når det kommer til at digitalisere HR systemer og processer. 

 

Hvornår?

29. maj 2017

kl. 10:00 – 14:00

 

Hvor?

DSB

Telegade 2

2630 Taastrup

Lokale 3.S.136 + 3.S.137 (lige ved receptionen)

NB: ca. 7 – 10 minutters gang fra Høje Taastrup station. Kommer du i bil, så kan du med fordel parkere ved City 2 (ubegrænset parkering) på den anden side af vejen og gå over til DSB på ca. 5 minutter.

Lær mere her om temaet ‘organisational-development-and-design‘.

 
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.