Kommende Aktiviteter

Når forretningen driver organisationsudviklingen

20. april 2016
kl. 12.30 - 16.30  

– Er forretningens ønsker til organisationsdesign forenelige med hvad forskningen anviser?

En gammel kinesisk hærfører definerede strategi som ”positioning your troops prior to engaging the enemy”. At være sikker på, at tropperne står ordentligt inden organisationen skal yde sit optimale til enhver tid kaldes i dag organisationsdesign og –udvikling og det er netop overskriften for denne gruppe og temaet for dette møde. Forretningsdrevet organisationsudvikling kan nemlig være den helt rigtige måde at komme fremad på.

Oplæg:

Jim Collins har i projektet Great by Choice forsøgt at stille skarpt på hvad de bedste gør – dem, der er de bedste, fordi de VIL være det – og hans forskning giver den dag i dag stadig spændende inspiration til os, der arbejder med design og udvikling af vore organisationer.

Men hvad driver organisationsdesign? Er det hvad forskere som Jim Collins kan påvise har virket i nogen organisationer? Eller betragter alle topledelser deres egen organisation som så speciel, at de er nød til at gøre deres egne erfaringer og ikke kan lære noget af eller anvende forskningen?

Tag med!

På dette møde vil vi se på brobygningen mellem forskning og praksis på området. Dels med udgangspunkt i nogle af de organisationer, som Collins har beskrevet i sin forskning, dels med afsæt i jeres egne organisationer. Vi vil se på det samspil, der hver dag foregår i jeres organisationer mellem jer som organisationsdesignere og –udviklere og den forretning, der stiller krav til hvad organisationen skal kunne yde. Dan Andersen fra Conmoto vil med afsæt i Collins forskning se på hvordan organisationsdesign kan være afgørende for forskellen mellem succes og fiasko – i hvert fald storhed og middelmådighed.

Med udgangspunkt i Galbraith’s klassiske ”Star Model” for Organisation Design vil vi dykke dybere ned i de enkelte elementer og forsøge at finde svar på, hvorfor en god struktur alene ikke er nok til at opnå en succesfuld organisation. Herudover hvilke andre knapper, der er at skrue på. Magnus Broundal fra VELUX vil med afsæt i sit arbejde i VELUX drøfte modellens anvendelighed når forretning og teori mødes.

Mødet vil være en god blanding af korte præsentationer og dialog deltagerne imellem. At se på forskningen i form af Collins og Galbraith er godt, men at få jeres virkelighed og udfordringer ind i debatten er det, der vil skabe ny læring og inspiration, så kom og vær med hos VELUX.

Hvor og Hvornår?
D. 20. april 2016
Kl 12.30 – 16.30

VELUX A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm

 

Lær mere om ‘Organisational Development and Design’ lige her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.