Kommende Aktiviteter

Strategic Workforce Planning – HR’s vigtigste værktøj (Online)

28. maj 2021
kl. 09.00 - 10.00  CET

Når det gælder om at levere reel forretningsindsigt, give et helhedsbillede af arbejdsstyrken, øge produktivitet og effektivitet samt matche talent- og forretningsstrategier er Strategic Workforce Planning (SWP) HR’s vigtigste værktøj.

Strategic workforce planning - NOCA

På trods af en generel anerkendelse af værktøjets betydning er det dog stadig de færreste, der mener, at de har en stærk SWP-proces. Forbedring af SWP i organisationen har dermed direkte potentiale til at kunne styrke HR’s strategiske position i organisationen og ikke mindst forbedre sammenhængen imellem HR’s aktiviteter og forretningens behov.

Men hvordan skaber man en stærk SWP-proces? SWP er et værktøj ofte bestående af enten en lavpraktisk Excel template eller en systemunderstøttet add-on til TM-modullet. Uanset dokumentationens form, ligger værdien af SWP dog ikke i værktøjet, men i høj grad i den faciliterede dialog imellem HR og den strategisk ledelse. En stærk SWP-proces er således ikke kun afhængig af systemer og definitioner, men i høj grad afhængig af facilitatoren af processen og topledelses anerkendelse af SWP’s potentiale og betydning.

På dette NOCA-møde stiller vi skarpt på:

  • Hvad er forskellen på Workforce Planning og Strategic Workforce Planning?
  • Hvordan ser en proces ud og hvad indeholder den?
  • Hvordan sikrer man sammenhæng imellem SWP og forretningsstrategi, processer og aktiviteter?
  • Hvordan kommer man i gang med arbejdet, hvor kan man finde inspiration?

Henrik - NOCA

Henrik Kragh Møller har arbejdet som CHRO i adskillige større virksomheder som ThermoFischer, SAS og TetraPak. 

Henrik har en udpræget forretningsdrevet tilgang til HR, og vil på dette møde dele sine erfaringer med, hvordan man på bedste vis kan sikre alignment imellem HR’s aktiviteter og forretningens behov igennem brugen af SWP.

Er dette et emne, du interesserer dig for? Du kan læse meget mere om NOCAs tema ‘Organisational Development and Design’ her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.