Onboarding: Onsite, remote og den psykologiske kontrakt

 

Download slides

Med udgangspunkt i forskningen i organisatorisk socialisering og psykologiske kontrakter gjorde lektor Mia Thyregod Rasmussen os klogere på, hvilke indsigter HR kan tage med sig fra disse områder, ift. arbejdet med både onsite og remote onboarding.

Effektiv onboarding er afgørende for at integrere nye medarbejdere og sikre en smidig overgang til arbejdslivet i en ny organisation. Ved at dykke ned i nyere socialiseringsforskning åbnes døren for en mere nuanceret tilgang til onboarding, der adresserer både onsite og remote aspekter samt den psykologiske kontrakt.

På dette webinar dykkede vi ned i følgende:

  • Organisatorisk Socialisering: Udforskningen af nyere forskning og centrale begreber inden for organisatorisk socialisering giver et dybere indblik i, hvordan organisationer og nyansatte sammen opnår en forståelse og integration.
  • Onsite vs. Remote Onboarding: Undersøgelsen af, hvordan moderne HR-praksis kan tilpasse sig forskellige onboarding-scenarier, inklusive både onsite og remote tilgange.
  • Psykologiske Kontrakter: Forståelse af, hvordan psykologiske kontrakter spiller en afgørende rolle i onboarding-processen, og hvordan de påvirker relationen mellem organisation og medarbejder.

Dette gav dig muligheden for at lade dig inspirere af lektor Mia Thyregod Rasmussens ekspertise inden for organisatorisk socialisering og psykologiske kontrakter. Her fik du ikke kun en teoretisk forståelse, men også konkrete redskaber til at forbedre dine HR-processer, især inden for onboarding.

Mia Thyregod Rasmussen, ph.d., lektor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet

Mia Thyregod Rasmussen, ph.d., er lektor ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet. Hun har en omfattende akademisk baggrund og har været en del af Aalborg Universitet siden 2019. I perioden 2016-2019 fuldførte hun sin Ph.d. ved Aarhus Universitet med titlen ‘Welcome aboard,’ hvor hun undersøgte teoretiske og empiriske fremskridt i forståelsen af dynamikken i organisatorisk socialisering i start-ups og rollen af videnskommunikation. Efterfølgende fortsatte Mia sit engagement ved Aarhus Universitet som ekstern lektor og Videnskabelig assistent indtil 2020. Udover Mias individuelle akademiske bidrag er hun også medlem af SOS-netværket

Læs mere om NOCA temaet Organisational Development and Design her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.