Kommende Aktiviteter

Skab de bedste rammer for dine medarbejdere på barsel

04. oktober 2019
kl. 09.00 - 12.00  

Hvordan giver vi vores medarbejdere på barsel de bedste forudsætninger for succes?

Alle organisationer oplever på ét tidspunkt eller et andet, at en af deres medarbejdere skal på barsel. Men hvordan håndterer vi bedst, at en kollega pludselig skal være væk i op til 52 uger?

Skab bedste rammer for medarbejdere på barsel - NOCA

Hvad er arbejdsgivers rolle og muligheder i disse situationer, og hvordan gør vi, hvis der er tale om en sammensat familie, en adoptivfamilie, en familie med to mødre, to fædre eller en enlig forælder? Og når først de er ude, hvordan får vi dem så succesfuldt ind igen?

Er dette også relevant for dig og din organisation, så deltag i dette netværksmøde. Dagen vil byde på både et både juridisk og praksis indblik i hvilke tiltag og initiativer, man kan arbejde med for at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen for både medarbejdere og organisation.

Oplægsholdere:

Anne Sophie Münster, kvinden bag ’Inspired Beyond Babies’, laver faglige netværksaktiviteter for forældre på barsel. Hun beskriver barslen som en overset mulighed for talentudvikling og -pleje og vil bidrage med et oplæg omkring, hvordan erhvervslivet og samfundet generelt skal begynde at anse perioden som en investering i stedet for en økonomisk hæmsko. Barslen er et hovedgreb i forhold til emner som ligestilling, karriereudvikling og kombinationen af arbejdsliv og familieliv. Netop derfor skal vi snakke udvikling, når vi snakker barsel!

Yvonne Frederiksen, Partner hos Norrbom Vinding, Danmarks førende advokatfirma indenfor arbejds- og ansættelsesret. Hun vil føre os igennem de juridiske aspekter og implikationer og bl.a. fokusere på:

 

  • Hvordan man gør en barselspolitik inkluderende for alle familieformer og samtidig sikrer, at den er i overensstemmelse med reglerne om barsel- og forældreorlov.
  • Hvad man skal være særlig opmærksom på juridisk, når en medarbejder skal på barsel eller tilbage fra barsel.
  • Hvad andre virksomheder har gjort. Hvad virker/ hvad virker ikke?

LEGO System A/S vil også bidrage med et indlæg om deres igangværende Baby Projekt, hvor målet er en bedre oplevelse for ansatte som kommende forældre, både før, under og efter barsel. De vil også dele deres oplevelser med at få integreret forskellige familietyper i projekter

Deloitte vil fortælle om deres ’Happy Parents’ initiativ, som indebærer, at mænd og kvinder får øget opmærksomhed fra ledelsen gennem struktureret dialog før, under og efter deres barselsorlov.

Endvidere bliver medarbejdere tilbudt coaching før og under barslen samt et forløb på fem gruppecoaching-sessioner, når de vender tilbage.

Herudover gennemfører lederne træning i, hvordan de bedst støtter medarbejderne gennem denne tid i deres karriere.

 

Er du interesseret i mere viden omkring ‘Employee Relations’? Du kan læse mere om temaet her!
Network of Corporate Academies

Bliv en del af Danmarks førende HR netværk og skab øget værdi i egen organisation!

Log på

For at logge ind på NOCA.dk, skal du som NOCA medlem, benytte den mail adresse du har opgivet i NOCA, som brugernavn og der ud over det tilsendte kodeord. Har du problemer med at logge ind, kontakt da venligst webmaster på: noca@noca.dk
Glemt adgangskode? Klik her.